Planer om at bygge nye 24 almene boliger har ved Vester Mariendal Mølle er ikke populære blandt områdets beboere. 
Livet her

Møllelav frygter nye boliger

Planer om at bygge tæt på kendt vartegn i Aalborg vækker ikke begejstring i området

07. februar 2023 kl. 06:04

Planer om at bygge 24 almene familieboliger på den grund, der også rummer Vester Mariendal Mølle, vækker ikke begejstring blandt beboerne i området.

Efter det kom frem, at Aalborg Kommune ikke længere har penge til at vedligeholde møllen, som er lidt af et vartegn for byen, har de nemlig kæmpet for at overtage den, og for nylig lykkedes det dem at danne et møllelav, der arbejder for at få restaureret møllen, så den bliver funktionsdygtig igen.

- Hvis der bliver bygget på grunden, vil møllen ikke længere være det vartegn, den er i dag, når man ankommer til Aalborg fra syd. Og så vil det heller ikke give nogen mening, at der er et møllelav, for skal vi have en fungerende mølle, er der også nogle sikkerhedsmæssige aspekter i forhold til, at vingerne skal kunne dreje rundt, siger Henrik Pedersen fra det nystiftede lav.

Af samme grund er han også skuffet over, at by- og landskabsudvalget nylig sagde ja til et boligprogram, der åbner mulighed for, at Alabu Bolig kan bygge 24 almene boliger på en grund ved møllen, der ejes af henholdsvis Aalborg Kommune og en privat grundejer. Også selvom rådmand Nymark Thaysen (V) i den forbindelse forsikrede, at der ikke bliver tale om højt byggeri.

- Kommunens historik i forhold til lokalplaner er desværre, at de ofte bliver lavet om, så vi får en bebyggelse, der er højere end oprindeligt planlagt, siger han.

-Så kommer der en sådan godkendelse af boliger på området, så er vi ikke møllelav længere. Så er vi ikke interesserede i at arbejde videre - det ligger helt fast, understreger Henrik Pedersen.

Annonceret indhold

Nyeste