Der gik ikke længe, før den første bil kørte i den nye busgrav, da Kastetvej åbnede for nogle uger siden.
Livet her

Morten laver Facebook-gruppe for ny busgrav, men ikke for sjov

Kastetvej har været åbnet i blot et par uger, men bilisterne kører i busgraven på stribe. For dårligt, mener lokal 

02. januar 2023 kl. 13:59

AALBORG: Er der noget, der kan dele vandene, må det siges at være den nye busgrav på Kastetvej. Eller rettere sagt - dens ofre.

Nogle synes, det er hylemorsomt, når endnu en bilist kører i den. Andre bliver sure på både Aalborg Kommune og bilisternes tilsyneladende uopmærksomhed.

Og så er der Morten Lisberg. Han bor lige på hjørnet til Kastetvej ved Absalonsgade, og han er ophavsmand og administrator til en af to nye Facebook-grupper for busgraven på Kastetvej.

- Jeg har lavet den for at gøre folk opmærksomme på, at den er der, forklarer han.

- Og så er jeg blevet inspireret af den anden Facebook-side for busgraven i Bornholmsgade.

I skrivende stund har den for busgraven i Bornholmsgade 8,4 tusinde følgere, mens Morten Lisbergs Facebook-gruppe for busgraven på Kastetvej tæller 90 medlemmer.

- Men jeg har ikke gjort noget for at promovere gruppen, siger han.

- Jeg synes egentlig ikke, det er sjovt, når der er nogen, der kører i busgraven. Folk kan jo komme til skade, og bilerne får store skader.

Navnet på gruppen er Busgraven på Kastetvej, og udover den findes der også Facebook-gruppen Hullet på Kastetvej, som tæller 474 medlemmer og er af mere sarkastisk karakter.

Et større problem i midtbyen

Det er ikke bare en enkelt eller to, der har måttet hjælpes op fra busgraven.

I den korte tid Kastetvej har været åbnet, har Morten Lisberg set omkring 20 biler køre i busgraven, og flere gange har han følt sig nødsaget til at gå ned på gaden for at forsikre sig, at ingen er kommet alvorligt til skade.

Han tror, folk ofte fejlvurderer, hvor bred deres bil egentlig skal være for at klare turen gennem busslusen. Og egentlig er der også skiltning med påbud om at ikke at køre igennem.

- Folk skal lade være med at tage chancen - og så være opmærksomme på vejens forløb og skiltningen, når de kører i det centrale Aalborg, siger han.

-  For i dag er det ikke nemt at være bilist i Aalborg. Kastetvej er jo en central vej til Vesterbro, men kører man forkert, kommer man virkelig på omveje, fordi der er mange veje, man ikke må køre ned ad mere. 

Annonceret indhold

Nyeste