Sommerkoncerterne i Musikkens bette Hus er kommet for at blive - nu hjælper Realdania med at sikre lyden. 
Livet her

Musikhus bliver hørt: Fond hjælper med tilskud

Realdania sikrer, at lyden i Musikkens bette Hus bliver bedre

12. marts 2023 kl. 18:57

AALBORG: Når du til sommer igen kan slå dig ned til gratis koncerter i Musikkens bette Hus i Fjordbyen, bliver det med en ny og bedre lyd i ørerne.

Det lille spillested har netop fået tilsagn fra Realdania om økonomisk støtte.

- Det er simpelthen fantastisk. Det føles som lidt af et nåleøje, vi er kommet igennem, siger Peter Lund Mørkbak, der er leder af det lille spillested. 

262 foreninger og fællesskaber fra hele landet har søgt om fondsmidler, men kun 27 projekter er kommet igennem de to udvælgelsesrunder og har fået penge - herunder altså Musikkens bette Hus. 

Fonden har doneret 80.000 kroner til et længe ønsket lydanlæg, som spillestedet skal bruge til at holde de populære sommerkoncerter. 

- Det betyder for os, at vi ikke skal bruge penge på at leje et anlæg hver gang. Det er penge, vi ellers har skullet ud at finde fra gang til gang, forklarer han.

Et hjertebarn

Musikkens bette Hus er Peter Lund Mørkbaks private bolig i Fjordbyen, og idéen om at holde gratis sommerkoncerter fik han sammen med sin kæreste Lene Nørris under nedlukningen. Siden er konceptet bare vokset for hver sommer - både når det gælder antallet af koncerter og publikums opbakning.

- Vi får så mange positive tilbagemeldinger på det, vi gør. Det er det, der er min drivkraft til at fortsætte. Det er mit hjertebarn det her og springer ud af, at jeg synes, at alle har krav på at kunne få kunst og kultur, siger han. 

Peter Lund Mørkbak er i fuld gang med at planlægge den kommende sommers arrangementer og forventer at kunne offentliggøre programmet sidst i den kommende uge. Det ligger dog fast, at antallet af koncerter bliver lidt lavere end sidste sommer. 

- Jeg vil gerne lave nogle lidt større arrangementer og så skære lidt ned på antallet, for det skal gerne blive ved med at være sjovt for os at lave, fortæller han. 

Annonceret indhold

Nyeste