Her på Friis' tagterrasse kan du se hele værket, som er det seneste af mange, der lyser op i byen.
Livet her

Nu kan du se et helt nyt gavlmaleri i vores by

Byen er i forvejen kendt for sin streetart - og nu kan du snart se endnu et værk

31. maj 2023 kl. 14:46

AALBORG: Byen er kendt for dem i både ind- og udland, og nu kan du nyde synet af endnu et helt nyt gavlmaleri.

Det er den anerkendte, spanske kunstner Christian Blanxer, der har sat sit eget helt personlige aftryk på en gavl ved Friis Shoppingcenter.

- Det er som terapi. Jeg kunne blive ved med at male i månedsvis, siger Christian Blanxer, der netop har afsluttet sit nyeste værk.

Maleriet er ligesom alle hans andre værker et portræt af et menneske, der betyder noget særligt for ham. Christian Blanxer bruger fotografier af den person, han vil male og lægger dem oveni fotografier af steder, der passer til personen i forhold til farver og former.

- Jeg har malet en ven. Og for at skabe dybde har jeg også malet Berlins gader, der er trafiklys og skilte og folk der er på vej andre steder hen, siger han.

- Fra gaden kan man kun se hovedet, men hvis man kommer herop, kan man få det store billede. Jeg håber, mange vil nyde gavlmaleriet. 

Du kan se gavlmaleriet fra Nyhavnsgade, og har du lyst til at komme helt tæt på, kan du besøge Friis Shoppingcenters tagterrasse. Her kan du gå ind i Friis' p-hus fra Nytorv og gå helt op på 2. sal, hvor du kan finde den lille oase i byen, hvor du kan få det fulde billede af gavlmaleriet.

Annonceret indhold

Nyeste