Nu sættes ny indsats i søen for at skaffe midler til en ny bro over Limfjorden mellem Musikkens Hus og Stigsborg.
Livet her

Ny taktik skal skaffe penge til ny bybro

Men cykel- og gangbro er steget betydeligt i pris, vurderer rådmand og sætter tal på

07. januar 2023 kl. 09:03

AALBORG: Der bygges på livet løs på Stigsborg grunden i Nørresundby, hvor en ny bydel skyder op af jorden. De første beboere er flyttet ind, og i år står de næste 400 boliger klar til indflytning.

Men der mangler stadig et vigtigt element, der er 550 meter langt og kan binde det nye store boligområde sammen med Aalborg nemlig projektet med en cykel- og gangbro mellem Stigsborg og Musikkens Hus. Og nu vil Aalborg Kommune gå efter at skaffe millioner fra lokale lommer for at realisere projektet med drejebroen.

- En god ide

- Det vil vi og tænker så bredt så muligt. Der er rigtig mange, der snakker om den bro, og hvor godt det kunne være. Der bliver mere og mere ejerskab til den rundt omkring, hvor folk siger, at det er en god ide, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V).

Kommunen vil i 2023 igangsætte lokal fundraising, der skal sikre den fulde finansiering af broen, som Niras for år tilbage anslog ville koste 400 mio.kr.  Men nu er prisen steget.

En halv mia. kr.

- Jeg tænker, at vi nok skal sigte efter en halv mia. kr. i stedet for. Det tror jeg vil være et mere realistisk bud på, hvad det kommer til at koste alt inklusiv, siger Jan Nymark Thaysen.

I forvejen bidrager kommune og arealudviklingsselskabet Stigsborg P/S, der udvikler Stigsborg-området, og som ejes af kommunen, A. Enggaard A/S og PFA Ejendomme, hver med 100 mio. kr, så der resterer stadig et større beløb. Men nu skal ny finansiering hentes ind ved lokal pengejagt. Lokal finansiering var også en del af byggeriet af Musikkens Hus i sin tid, hvor Komitéen til Rejsningen af Musikkens Hus i Nordjylland i perioden fra 2001 til 2006 indsamlede private midler for 72 millioner kroner, som takket være renter med tiden blev til over 87 millioner kroner.

Annonceret indhold

Nyeste