Arbejdet er netop gået i gang, den kommende uge bliver gavlen her hos Friis Shoppingcenter forvandlet til noget af den streetart, Aalborg er så kendt for.
Livet her

Nyt gavlmaleri er på vej lige midt i byen

Byen er i forvejen kendt for sin streetart - og nu kan du snart se endnu et værk

25. maj 2023 kl. 11:27
Opdateret kl. 16:15

AALBORG: Det er da vist bare dagen, hvor vi får bekræftet, at Aalborg er med helt fremme, når det gælder streetart.

For nu kan vi fortælle, at endnu et gavlmaleri er på vej lige midt i byen - på dagen hvor AKKC også har offentliggjort, at den verdenskendte kunstner Martin Ron skal udsmykke kongres- og kulturcenterets scenetårn. 

Nyheden her handler om, at den anerkendte, spanske kunstner Christian Blanxer også kommer til at sætte sit præg på byen med et stort maleri på en gavl ved Friis. Det skriver shoppingcenteret i en pressemeddelelse.

Maleriet er ligesom alle Christian Blanxers andre værker et portræt af et menneske, der betyder noget særligt for ham. Han bruger fotografier af den person, han vil male og ligger dem oveni fotografier af steder, der passer til personen i forhold til farver og former.

- Jeg vil gerne give en gave til alle dem, der ser billedet, både første gang og dem som ser det hver dag, lyder det fra kunstneren.

- Derfor er det normalt meget svært for mig at vælge, hvilket motiv der skal være på mine street art billeder, men her i Aalborg klikkede det hele på en gang, da jeg så stedet, og jeg har aldrig været i tvivl om maleriet, lyder det fra kunstneren.

Center Manager Niels Adolfsen er begejstret og glæder sig til at se det færdige gavlmaleri.

- Det er helt specielt at være med til at lave noget, der er så stort, og som vil blive set af så mange mennesker og tegne det fremtidige byrum i Aalborg, siger han. 

- Nu kan vi næsten ikke vente med at se det færdige resultat, og høre hvad alle andre synes om gavlmaleriet.

Det er Lene Kirk fra Kirk Gallery, der har skabt kontakten og hjulpet med at få den spanske kunstner til Aalborg.

- Det er altid en stor glæde, når lokale aktører kontakter os og efterspørger smukke gavlmalerier, siger hun.

- Samarbejdet der opstår, til i fællesskab at skabe nye værker til glæde for alle Aalborg borgere og besøgende, er til glæde for os alle, siger hun.

Gavlmaleriet forventes at være færdigmalet onsdag 31. maj.

Du kan se gavlmaleriet fra Nyhavnsgade, og har du lyst til at komme helt tæt på, kan du besøge Friis Shoppingcenters tagterrasse ved at benytte indgangen på Nytorv og tage trappen helt op på 2. etage. 

Annonceret indhold

Nyeste