Når Marie Louise Uhrskovs produkter er klar til at komme på markedet, bliver de i første omgang solgt online.
Livet her

Nyt hudplejebrand skal omfavne personer med handicap

Går alt, som det skal, kan du købe Marie Louise Uhrskovs produkter i begyndelsen af næste år

20. maj 2023 kl. 17:00

AALBORG: I fremtiden skal det være væsentligt nemmere for personer med fysisk handicap at begå sig i den verden, vi lever i.

Det mener Marie Louise Uhrskov, som på egen krop har oplevet, at der er mange ting, der er utilgængelige, hvis man for eksempel har syns- eller bevægelseshandicap. Blandt andet personlig pleje.

Derfor har hun startet hudplejebrandet Uhrskov Studio, hvor hun vil sælge produkter til ansigtspleje, som også kan bruges af mennesker med handicap.

- Alle personer fortjener at kunne tage vare på og forkæle sig selv samt være uafhængig i så mange hverdagsprocesser som muligt, fortæller 29-årige Marie Louise Uhrskov, som studerer innovation og entreprenørskab på UCN i Aalborg.

En verden med alle folk i mente

Hudpleje og personlig pleje har i mange år været en af Marie Louise Uhrskovs store interesser, og hun har blandt andet arbejdet som freelance makeup-artist og sales advisor hos Tromborg i Magasin du Nord.

Det var blandt andet i Magasin du Nord, hun oplevede, at hendes synshandicap besværliggjorde flere ting.

Synsproblemerne begyndte, da hun som otteårig fik regnbuehindebetændelse og senere udviklede grå stær. Hen over årene begyndte hendes syn at blive endnu dårligere på grund af væske på nethinden.

- Det gjorde, at det var svært at købe produkter til mig selv eller hjælpe andre, fordi jeg simpelthen ikke kunne læse, hvad der stod bag på produkterne, fortæller Marie Louise Uhrskov.

Derudover døjer hun med hofteledsdysplasi og gigt forskellige steder i kroppen, og hun var i en kort periode nødt til at sidde i kørestol.

Efter de to oplevelser stod det klart, at hun ville være med til at designe en verden, som har alle folk i mente.

Emballage, du kan mærke

I dag samarbejder Marie Louise Uhrskov med en italiensk emballage-producent, som ved at benytte 3D-print kan producere emballage i form af glas med en mønstret overflade.

- På den måde kan personer med synshandicap mærke et bestemt mønster på glassets overflade og dermed vide, hvilket produkt der er tale om, forklarer Marie Louise Uhrskov og tilføjer, at det også skal være muligt at scanne en QR-kode på emballagen og få læst produktets ingredienser op.

Emballagen bliver lavet på en måde, hvor personer, som eksempelvis kun kan bruge den ene hånd eller har nedsat styrke i hænderne, også kan bruge produkterne.

Kan snart trykke på startknappen

Uhrskov Studio vil i første omgang præsentere tre produkter, som ifølge Marie Louise Uhrskov består af en fuld garderobe af hudpleje.

Det drejer sig om en rens, en dag- og natcreme samt en solcreme, som alt sammen bliver fremstillet af en dansk producent. Indholdet af de tre produkter er økologisk og vegansk, og der er fokus på at bruge lokale ingredienser.

Går alt, som det skal, er planen, at hun kan trykke på startknappen 1. juli 2023 og dermed få udviklet de første produkter.

Annonceret indhold

Nyeste