Nu er der ikke længe til, at pantstationen her på Over Bækken lukker permanent.
Livet her

Pantstation flytter: Her skal du i fremtiden aflevere dine dåser og flasker

Først skal du dog forberede dig på en periode uden pantstation

18. november 2022 kl. 13:43

AALBORG: 30. december er det slut.

Den nuværende og i perioder udskældte pantstation på Over Bækken lukker til nytår, og en ny og forbedret udgave åbner på ny adresse i City Syd. Dansk Retursystem, der står bag pantstationen, er lige nu ved at forberede etableringen af det nye anlæg på grunden, der står tom i dag.

- Vi har valgt City Syd, fordi vi har rigtig gode erfaringer med blandt andet at ligge tæt på et storcenter, hvor der generelt kommer mange mennesker, siger kommunikationskonsulent Mette Klint fra Dansk Retursystem.

Periode uden pantstation

Du skal dog være opmærksom på, at der kommer en periode, hvor du ikke kan aflevere dåser og flasker, da den nye pantstation efter planen først er klar på Nibevej 18 i andet kvartal næste år.

Efter planen åbner Dansk Retursystem en helt ny pantstation her i løbet af andet kvartal næste år.

- Vi ville gerne udvide på genbrugspladsen, hvor pantstationen ligger i dag, men det var ikke muligt. Derfor skulle vi finde en ny placering, og det tager tid, ligesom myndighedsarbejdet med at få alle godkendelser på plads tager tid. Derfor kan vi ikke gå i gang med den nye pantstation, før det er på plads, siger Mette Klint.

- Desuden skal vi i planlægningen koordinere med ombygningen af de andre pantstationer, da det er mange af de samme håndværkere og teknikere, som jo ikke kan være flere steder på én gang.

Farvel til pantsækken

 Flytningen skyldes blandt andet, at der skal være plads til en helt ny type station, der skal gøre det nemmere for dig at komme af med dine flasker og dåser.

- Den nye pantstation bliver en ny model, hvor man hælder flaskerne og dåserne direkte i en sluse og ikke er afhængig af den særlige pantsæk. Så vi opfordrer til, at man får brugt sine pantsække inden lukningen til nytår, siger Mette Klint. 

Den nuværende pantstation er den eneste i Nordjylland samt den mest besøgte hos Dansk Retursystem, og der har været en del kritik af, at den ofte er lukket.

- Men med det nye system får vi mere plads, og dåserne fylder mindre, da de bliver klemt sammen med det samme, så kapaciteten er simpelt hen større, siger hun

- Derudover fungerer de to sluser separat, så hvis den ene går i stykker, er den anden fortsat åben. Det gør systemet mere stabilt.

Den nye pantstation er mere driftsikker end den nuværende, der i perioder har været lukket.

Fra hævekort til app

En anden ting, du skal vænne dig til, når den nye station åbner, er, at du ikke længere modtager dine pantpenge på dit hævekort.

- Vi bruger i stedet app'en Pant, som fungerer rigtig godt ved andre stationer. Det har den fordel, at man får pengene hurtigere end i dag, siger Mette Klint.

- Flere har også efterlyst en donationsknap, hvis man vil give sin pant væk. Knappen kan vi ikke tilbyde, men i stedet kan man knytte flere kontonumre til app'en, så man selv vælger, hvem der skal modtage pengene - hvis man eksempelvis afleverer på vegne af en forening eller vil støtte et godt formål.

Den nye pantstation på Nibevej 18 åbner efter planen i andet kvartal næste år.

Annonceret indhold

Nyeste