Krydset Ny Nibevej og Hobrovej lige ved Meny på Skalborg Bakke.  Aalborg 25 Januar 2023
Livet her

Problemkryds får nu den store tur, og det her er gevinsten

Rådmand peger på, at problembarnet der et et nervecenter i trafikken, er udfordret i dag

27. januar 2023 kl. 14:29

AALBORG: Hvis man kan tale om et kryds, der er et nervecentret i Aalborgs trafik, så er krydset her helt sikker nomineret til titlen.

Vejkrydset ved Ny Nibevej og Hobrovej samt effekterne på de nærliggende veje Otto Mønsteds Vej, K. Christensens Vej og senest Egnsplanvej / E45, har i flere år givet anledning til større trafikale udfordringer. Nu skal der gøres noget.

- Vi kan jo godt se, at der nogen gange er kø fra Bilka, og så op til det kryds, og det er simpelthen for at øge kapaciteten og gøre det mere sikkert. Nu kommer der jo to ligeud baner hele vejen igennem, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V).

Problemer taget til

Problemerne er ifølge kommunen taget til efter åbningen af Egnsplanvej og af bolig- og erhvervsudbygningen i Gug og Sønder Tranders området. Men nu har by og landskabsudvalget godkendt, at at der træffes beslutning om ekspropriation af arealer, og at der omkring krydset og de nærliggende veje skal ske en række tiltag.

Formålet er, at øge kapaciteten, så der er plads til flere biler på strækningen ved Ny Nibevej / Hobrovej / K. Christensens Vej / Otto Mønsteds Vej samt forbedre adgangen ad rampen til Egnsplanvej.

- Der er udfordringer, og der er meget pres på den lokalitet. Ved at lave det om på den her måde, så giver det store forbedringer i fremkommeligheden, siger Jan Nymark Thaysen.

Annonceret indhold

Nyeste