Kastetvej skal fortsat være ensrettet, mener Per Clausen.
Livet her

Rådmand er uenig i kritik af vejændringer

Per Clausen (EL) fastholder, at fremkommelighed og komfort er det vigtigste for at lokke flere bilister over i den kollektive trafik

04. februar 2023 kl. 09:05

 Forslaget om at droppe ensretningen af Kastetvej vækker ikke begejstring hos klima- og miljørådmand Per Clausen (EL), som ikke er enig i trafikforsker Anker Lohmann-Hansens kritik af de ændringer, der er lavet på Kastetvej og Jyllandsgade for at give plads til den ny Plusbus.

- Problemet ved hans forslag er, at det med sikkerhed vil gøre Plus-bussen til en fiasko, siger Per Clausen.

Han giver Lohmann-Hansen ret i, at Plusbussen er en letbane på gummihjul. Men i hans optik er det forudsætningen for, at det lykkes for kommunen at flytte flere billister over i den kollektive trafik.

- Fordelen ved Plusbussen er, at der er en hurtig gennemkørsel - men også, at der ikke er nogen fare for forsinkelser. For forsinkelser er i virkeligheden et langt større problem end den gennemsnitlige køretid, og de opstår typisk, fordi man kommer til at holde tilbage for andre. Og derfor vil det der med at sige, at vi bare skal tillade fri bilkørsel på Kastetvej igen, være en ren katastrofe, understreger Per Clausen.

Trafikforskeren refererer blandt andet til en Cowi-undersøgelse fra 2015, der viser, at der ikke tidligere har været nævneværdige forsinkelser for busser på Kastetvej. Men det argument køber rådmanden ikke:

- Biltrafikken er jo vokset betydeligt siden dengang. Og hvis vi skal sikre det, der er fordelene ved den ny Plusbus, skal vi sikre, at der er god komfort i bussen, at den kommer frem uden forsinkelser, og at der er hyppige afgange. Så hvis Anker Lohmann kommer igennem med sin ide om, at de skal køre rigtig sjældent, vil han være medvirkende til, det bliver en fiasko.

Annonceret indhold

Nyeste