Aalborg Tårnet står oplyst, når mørket falder på - og har ofte været brugt til at markere større begivenheder i byen som ude i verden.
Livet her

Rådmand: - Jeg vil hellere slukke lyset på forvaltningen end Aalborg Tårnet

Kommunen er i øjeblikket ved at tage stilling til, om der forsat skal være belysning på byens kendte vartegn

16. september 2022 kl. 17:18

AALBORG: Nogen er allerede godt i gang med at pille udendørsbelysningen ned. Andre finder luft i budgettet, og lader den blive - og sidstnævnte er netop det, der er lagt op til for ét af byens mest markante vartegn, Aalborg Tårnet, ifølge rådmand for forvaltningen By og Land, Jan Nymark Thaysen (V).

- Jeg vil hellere slukket lyset på forvaltningen i Nørresundby, end jeg vil slukke lyset på Aalborg Tårnet. 

I 1989 indgik Aalborg Kommune en lejekontrakt med Skydebrødrene - som ejer Aalborg Tårnet - der forpligter kommunen til at betale for el og varme. Derfor er det kommunens beslutning, hvorvidt Aalborg Tårnet skal beholde belysningen eller ej - men først er de nødt til at gå elforbruget efter i sømmene, før de endegyldigt kan sige, om der i fremtiden vil være lys på Aalborg Tårnet, fortæller Jan Nymark Thaysen.

- Jeg forestiller mig ikke, at vi kommer til slukke for belysningen af Aalborg Tårnet. Det er jo også en seværdighed, der tiltrækker turister.

- Men sidste års elforbrug lå på 26.000 kroner, og det har vi allerede brugt for i år. Så selvfølgelig er vi nødt til at regne på det.

Poul Wendelboe, der er formand for Skydebrødrene, er også enig i, at man ikke bør pille ved belysningen af Aalborg Tårnet. I hvert fald ikke som det første.

- Vi har jo før set, at Aalborg Tårnet har været brugt til at markere begivenheder som Aalborg I Rødt - eller krigen i Ukraine.

Han fortæller desuden, at man fra Skydebrødrenes side har forhørt sig ved Aalborg Lufthavn for en holdning til, om det vil være problematisk at slukke for belysningen af Aalborg Tårnet - og det har umiddelbart ikke har nogen betydning for flysikkerheden, da Aalborg Tårnet ikke ligger i lufthavnens indflyvningszone. 

Annonceret indhold

Nyeste