Under det store vejarbejde sparede man højresvinget til Hasserisgade.
Livet her

Savnet mulighed for højresving på trafikeret vej vender tilbage

Det er et ønske fra borgerne, som kommunen nu kommer i møde

19. januar 2023 kl. 09:25

AALBORG: Det er et ønske fra borgerne, Aalborg Kommune nu kommer i møde, når der snart sker sker ændringer i afviklingen af trafikken på Vesterbro.

Siden efteråret 2022 har By og Land testet en ny trafikafvikling på den centrale vej for at forbedre fremkommeligheden. Næste skridt i testen tages i morgen, hvor der åbnes for højresving fra Vesterbro til Hasserisgade. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Hasserisgade har nu været lukket for biltrafik i halvdelen af forsøgsperioden. Der har dog været åbent for den kollektive trafik samt de bløde trafikanter.

Undervejs i testperioden har Aalborg Kommune indsamlet en række data som trafiktællinger, rejsetidsdata, observationer og borgerhenvendelser. Disse data har dannet grundlag for  blandt andet en række nye signaljusteringer, der skal imødekomme det ændrede trafikmønster. De nye justeringer betyder, at der kan afvikles mere svingende trafik.

- Det største ønske, vi har hørt fra borgere her i forsøgsperioden, er et ønske om en åbning af højresving fra Vesterbro til Hasserisgade. Det lytter vi nu til, og fortsætter ellers testen som hidtil, siger rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen. 

- Vi undgår derfor stadig udkørende trafik fra Hasserisgade, som kan blokere for trafikken på Vesterbro, men med højresvingsmuligheden, der ligeledes gælder for Kirkegårdsgade slipper vi af med den omvejskørsel, som flere af byens trafikanter har påpeget.

I løbet af januar offentliggør kommunen et evalueringsskema, hvor alle har mulighed for at evaluere på forsøget og komme med input. Evalueringsskemaet sendes også direkte til områdets beboere. De indsamlede data vil blive evalueret i løbet af februar, og i marts træffes der en beslutning om, hvad der skal ske med krydset fremadrettet.

Annonceret indhold

Nyeste