En ny plan for grunden, der rummer resterne af Allé Skolen, er nu på vej.
Livet her

Skole-ruin er måske på vej væk

Ny lokalplan for omstridt grund vil tillade byggeri i op til otte etager

23. november 2022 kl. 09:36

Nu forsvinder de forfaldne skolebygninger på hjørnet af Østre Allé og Sohngaardsholmsvej formentlig. Aalborg Kommune er i hvert fald klar til at sende en ny lokalplan for området til høring - også selvom det tidligere har fået beboerne fra det bagvedliggende villakvarter i Vejgaard at protestere.

Men dem har man valgt at lytte mere til denne gang, forsikrer by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V).

- Vi har jo haft planen til fordebat før, og dengang blev det aflyst på grund af beboerprotester - blandt andet, fordi man mente, at byggeriet var alt for højt, fortæller han.

- Men grunden til, at vi kan få den sendt ud nu, er, at der nu er et mere afbalanceret og harmonisk projekt, der spiller godt ind i forhold til den omkringliggende beboelse, og hvor sådan noget som parkering klares i konstruktionen, så der bliver plads til gårdrum på fladen, tilføjer rådmanden.

Der var oprindeligt lagt op til, at der måtte bygges helt op til 16 etager på grunden, men ifølge den ny plan må byggeriet ikke være højere end 8 etager. Bebyggelsesprocenten er dog fortsat så stor, at der er plads til 18.800 kvadratmeter, hvilket svarer til 300 nye boliger.

Sidstnævnte kan både bruges til beboelse, mindre erhverv og institutioner, og for at få det til at passe ind i det eksisterende byggeri, er der planer om et varieret udtryk, hvor man trapper op og ned i antallet af etager.

- Og den måde, det skal laves på ud mod Øster Allé, gør desuden, at vi får dæmpet støjen, for det kommer til at fungere som en slags støjskærm ind mod beboerne. Så alt i alt synes vi, at vi nu er ved at have et bud på en lokalplan, der kombinerer de forskellige interesser i området, påpeger Jan Nymark Thaysen.

Aalborg

Grunden, der tidligere rummede Allé Skolen, ligger tæt på den kommende Plusbusbane, og derfor opererer man i lokalplanforslaget med "et arkitektonisk fikspunkt" på op til otte etager på hjørnet af Østre Allé og Sohngårdsholmsvej. På resten af grunden må der dog kun bygges i 4 - 6 etager, og det er oven i købet sat ned til tre etager ind mod den nærmeste nabo på Sohngårdsholmsvej.

- Vi har jo en politik om en vækst-akse langs Plusbussen, hvor vi har sagt, at vi gerne vil have byfortætning. Og vi vil også gerne have nogle markante bygninger på hjørner af større vejkryds, og så er det jo heller ikke den værste placering i forhold til sådan noget som skyggegener, siger Jan Nymark Thaysen.

Annonceret indhold

Nyeste