TrygFonden har et tilbud om sikkerhedsvandringer langs havnen i de mørke timer, som Aarhus har gjort brug af i tre år. Foto: Torben Hansen
Livet her

Tidligere var det et fyord: Nu vil stort parti have hegn op langs havnefronten

Efter et besøg i Aarhus, der har installeret hegn som en ekstra sikkerhed, er rådmand og parti nu fortaler for et hegn

15. marts 2023 kl. 12:50

Et hegn langs havnefronten i Aalborg som en ekstra sikkerhed mod ulykker, har i årevis været en tilbagevendende diskussionen i Aalborg.

En diskussion, der er blusset op, når der er sket en ulykke langs den centrale havnefront, som bl.a. da 21-årige Oliver druknede tilbage i februar 2022 efter en bytur. Hidtil har politikerne været faste i kødet i en afvisning af et hegn. Men nu har Venstres byrådsgruppe skiftet mening.

- Det er noget, som vi er klar til at kigge på, siger by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V).

Tur i Aarhus

Han har været en tur på havnen i Aarhus, hvor man netop har sat hegn op som en ekstra sikkerhed.

- Jeg er blødt op i min opfattelse, for i Aarhus er det også en præmis, at det ikke er en 100 procent sikkerhed men et supplement. Den præmis køber alle, for du kan ikke hegne noget 100 procent, siger Jan Nymark Thaysen.

Han ser et hegn som et supplement til de eksisterende sikkerhedsforanstaltninger på havnen i Aalborg som kameraovervågning, mere lys og redningstiger.

- Vi har jo meget snakket om man lukker havnen af og om det bliver træls, men hegnet syner ikke så voldsomt, som jeg havde frygtet, siger rådmanden om hegnet i Aarhus.

Annonceret indhold

Nyeste