Ensretningen, de lukkede sideveje og de manglende p-pladser på Kastetvej er heller ikke populære blandt områdets handelende.
Livet her

Udskældte vejændringer er måske unødvendige

Trafikforsker mener ændringer på Kastetvej og Jyllandsgade er mere drastiske, end der er behov for

03. februar 2023 kl. 05:55

Det omfattende gravearbejde, ensretningen og de øvrige tiltag, som skal give de ny Plusbusser forrang på Kastetvej og i Jyllandsgade, er måske slet ikke nødvendige.

Det mener trafikforsker og lektor emeritus Anker Lohmann-Hansen, som har skrevet et høringssvar til de foreslåede omlægninger af bybusnettet i Aalborg, i hvert fald.

- Jeg er ikke modstander af at forbedre den kollektiv trafik eller lave busbaner, for det har jeg selv været med til at foreslå andre steder. Men at gå så drastisk til værks, som man har valgt at gøre det på Kastetvej og i Jyllandsgade, er unødvendigt, siger han.

Det er især ændringerne på Kastetvej, hvor den ny busbane både har medført lukkede sideveje og ensretning samt nedlæggelse af et stort antal parkeringspladser, der springer ham i øjnene. For ifølge en undersøgelse fra 2015 er der ikke noget, der tyder på, at strækningen tidligere har været et sted, hvor busserne er blevet forsinkede på grund af anden trafik.

- Så det virker overdrevet at ændre vejbanen så voldsomt for at opnå en bagatel-agtig tidsgevinst for den kollektive trafik. For omlægningerne af Jyllandsgade og Kastevej har vel kostet et par hundrede millioner kroner tilsammen, og samtidig har det medført store tab og omkostninger for de virksomheder og handlende, som ligger der, påpeger Anker Lohmann-Hansen.

Annonceret indhold

Nyeste