Randi Marcussen (tv.) er køkkenchef for Café Parasollen. Nu modtager værestedet en større donation fra Et Måltid Om Dagen, som Uffe Truelsen (th.) er initiativtager til.
Livet her

Vigtig donation for værested: Varslede prisstigninger droppes

Donationen skal sikre brugerne et varmt måltid mad til en overkommelig pris

06. januar 2023 kl. 19:30

AALBORG: At modtage en donation på 100.000 kroner svarer i Café Parasollens verden til, hvis nogen havde indsamlet én million kroner til Psykiatrifonden, som 21-årige Jacob Krull gjorde det lige inden nytår.

Sådan beskriver Lise Hansen - der er daglig leder af Café Parasollen - størrelsen på den donation, som værestedet modtag torsdag middag.

- Det er virkelig stort, fortæller hun og smiler bredt, da hun viser aalborg.nu rundt i lokalerne, som ligger på hjørnet af Boulevarden og Danmarksgade.

Café Parasollen ligger på hjørnet af Boulevarden og Danmarksgade.

Donationen kommer fra initiativet Et Måltid Om Dagen, hvor virksomheder kan donere penge, som går til at give hjemløse et varmt måltid om dagen. 

Initiativet hører under Hus Forbi-organisationen, hvor Uffe Truelsen står i spidsen for initiativet.

- Med donationen her sikrer vi, at flere mennesker kan være med i det fælleskab, der er i et dele et måltid, siger han og uddyber:

- Én ting er jo, at det er vigtigt at få et måltid om dagen. Men der er også meget andet rundt om måltidet, der er vigtigt: smilet, kontakten, fælleskabet. Det er her, man lige får spurgt, hvordan hver især har det.

En stor hjælp

De 100.000 kroner falder på et tørt sted, fortæller både Uffe Truelsen og Randi Marcussen, der er køkkenchef hos Café Parasollen.

- Donationen gør, at vi kan udskyde eventuelle prisstigninger på vores varme mad, fortæller Randi Marcussen.

- For vi er også ramt af stigende energipriser, og derfor var vi egentlig nødt til at sætte prisen på et varmt måltid op fra 20 til 25 kroner, siger hun.

Hvilket altså er en stigning på 25 procent.

Med donationen får køkkenchef Randi Marcussen mulighed for at kredse om måltiderne. I torsdags stod menuen på gammeldags kylling.

For folk, der ikke har noget i forvejen, er det meget, forklarer Randi Marcussen, men med donationen kan de holde kostprisen på de 20 kroner lidt endnu.

- Det gør mig enormt glad, at nogen udefra kan se, hvor vigtigt vores arbejde er. 

De 100.000 kroner er summen af de virksomhedspartnerskaber, der i løbet af 2022 har doneret til Et Måltid Om Dagen - og ér i den større ende af, hvad Café Parasollen ellers modtager af kontante bidrag, fortæller både Randi Marcussen og Lise Hansen.

Annonceret indhold

Nyeste