I Aalborg løber kronprinsen one mile. Foto: Lars Møller
Livet her

Løb en tur med kronprins Frederik

Der er tilmelding nu til Royal Run i Aalborg

01. november 2017 kl. 08:55

AALBORG: I anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag omdannes Aalborg til én stor løbefest mandag 21. maj 2018. Royal Run bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan danskerne være med til at fejre Kronprinsen ved at løbe samme rute som ham i landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg.

Royal Run Aalborg får start og mål på Slotspladsen ved Havnefronten i Aalborg, og der vil være fødselsdagsfest i den nordjyske hovedstad hele dagen (2. pinsedag).

Tilmeldingen åbner onsdag den 1. november 2017 på royalrun.dk, hvor det vil være muligt at vælge mellem 10 km eller One mile (1,609 km).

Aalborg Kommunes borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, ser frem til den kongelige fødselsdagsfest i byen:

- Jeg er både glad og meget stolt over, at Aalborg bliver det første stop på Kronprinsens kongelige festuge. Jeg glæder mig til sammen med byens mange løbe- og gåglade borgere at løbe sammen med Kronprinsen og vise ham vores fantastiske midtby og hele vores smukke havnefront. Aalborg er en fantastisk festby, og jeg er sikker på, at vi alle vil gøre Kronprinsens runde dag til en fantastisk, farverig og uforglemmelig dag, fortæller borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen.

Jørgen Hein fra Aalborg Atletik og Motion, der er løbsteknisk ansvarlig for Royal Run Aalborg, har ligeledes store forventninger til Royal Run:

-I Aalborg Atletik og Motion er vi utroligt stolte over, at det er os, der har fået ansvaret for arrangementet i forbindelse med fejringen af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Vi glæder os til at samle hele Nordjylland her i Aalborg, så vi i fællesskab kan være med til at hylde den motionsglade Kronprins. Jeg håber virkelig på, at vi nordjyder kan vise Kronprinsen, at vi har taget Bevæg dig for Livet konceptet til os. Det er netop det, der er Kronprinsens motivation til at være med i dette store landsdækkende arrangement. At så mange som muligt kommer ud og bevæger sig," lyder det fra Jørgen Hein.

Kronprinsen begynder Royal Run-dagen i Aalborg, hvor han løber One mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One mile, inden han slutter sin løbefest af i København/Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden.

Kronprinsen er en aktiv løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Samtidig har han et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe.

Annonceret indhold

Nyeste