Flytningen sker for at sikre deltagernes og tilskuernes sikkerhed og sundhed

AALBORG: På grund af frygten for coronavirus er Royal Run udsat - løbefesten var planlagt til 1. juni i blandt andet Aalborg, nu er arrangementet i stedet flyttet til efteråret.

Selv om der fortsat er over to måneder til Royal Run efter planen skulle afvikles, har en enig styregruppe i samråd med de lokale arrangører, Kongehuset og mediepartneren TV 2 besluttet at udsætte Royal Run til søndag 6. september. Royal Run i Nuuk, Grønland, flyttes fra 28. maj til 30. august.

- Vores absolut vigtigste opgave er at sikre sikkerheden og sundheden for de deltagere og tilskuere, der bakker op om Royal Run. Derfor har vi valgt at træffe beslutningen om at udsætte begivenheden, og vi er meget taknemmelige for, at vi sammen med vores lokale arrangører på forholdsvis kort tid har kunnet finde en ny dato, siger Morten Mølholm Hansen, direktør i Danmarks Idrætsforbund, på vegne af Royal Runs styregruppe i en pressemeddelelse.

- Den nuværende situation påvirker os alle, også i Grønland, og det er for rigtig mange mennesker en meget vanskelig tid. Vi glæder os derfor til, at vi sammen til Royal Run efter sommer kan mødes i en glædelig folkefest i kølvandet på denne meget alvorlige tid.

I forbindelse med den nye Royal Run-dato følger en hilsen fra Kronprinsparret:

"Vi har i hele familien glædet os til at snøre løbeskoene til Royal Run. Men på grund af den aktuelle situation med COVID-19/coronavirus er vi desværre nødt til at udskyde årets løbefest til 6. september i Danmark og 30. august i Grønland.

Vi vil gerne opfordre alle løbeglade - unge som ældre - til at bevare glæden og begejstringen for motion, følge myndighedernes anbefalinger og til at væbne sig med tålmodighed.

Vi håber alle seks, at Royal Run kan blive et stort samlingspunkt efter sommerferien, og at alle indtil da passer på sig selv - og hinanden."

På Royal Runs hjemmeside kan man få svar på praktiske spørgsmål i forbindelse med udsættelsen: www.royalrun.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...