Få et godt genhør med gamle klassikere eller smag på udfoldelserne fra ungdommens egen jazz-generation

AALBORG: Den kommende lørdag 14. juli byder på intet mindre end tre forskellige jazzarrangementer, alle sammen tæt på vandet. Spørgsmålet er bare: Hvad man skal vælge - eller kan man nå det hele?

Sommerferiens salighed har lagt sig som dug på byens asfalt. Som dagene skrider frem, i deres helt eget tempo, fordampes den nøgne og uskyldige energi, som herefter svæver afsted på en rejse ud blandt byens borgere. Det er her, at den får lov til at sætte sit helt særlige præg på dagene. En helt unik duft. Den duft der gør, at sommerens nuancer huskes som amoriner og måneskin serveret i en fri bar, hvor du er omringet af dine bedste venner - på trods af, du aldrig har mødt halvdelen af menneskerne omkring dig. Vi bindes sammen, og nu kan du få musik til.

Sommer Jazz kl. 13 - 16

Du kan starte din dag på den gamle isbryder M/S Elbjørn, der lægger scene til East Harbour Jazzband, som består af en god håndfuld af byens mest rutinerede og underholdende jazzmusikanter.

Orkestret turnerer jævnligt i Jylland, håndværket er i top og deres traditionelle swing arrangementer sender straks tankerne afsted mod en sagnomspunden tid. Det er den traditionelle swingjazz, hvor du kan forvente at høre klassikere som "Alexanders Ragtime Band" og alle de gamle kendingsmelodier.

Gruppen står syv mand stærk og spiller op, alt imens M/S Elbjørn tænder op i grillen, og så er der ellers lagt op til dans og glade dage på den gamle isbryder.

Jazz På Havnen kl. 14 - 17

Det kan være, at du allerede befinder dig ude i Vestbyens hyggelige omgivelser, måske har du endda forkælet dig selv med en sen frokost på Aalborg Streetfood? I så fald er der ingen grund til at skynde sig videre, for når klokken slår 14 begynder My Jazz Romance at spille op.

Trioen består af medlemmer, som alle er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og består af guitar, kontrabas og trommer. Efter mange års samarbejde i øvelokaler og til koncerter i ind- og udland, har trioen opbygget et bredtfavnende repertoire bestående af smukke ballade, swingende jazzmelodier og ikke mindst bossanovaens vidunderlige rytmer, der sender dig på en auditiv ferie til Sydamerika.

Fjordjazz kl. 18 - 22

Når aftenen langsomt begynder et melde sin ankomst, bør du tage et smut ned på havnen ved Musikkens Hus. Her kan du opleve to jazzmusikere af byens nye generation - Normann/Jensen Duo - der vil lade deres egne kompositioner flyve ud til publikum og videre ud over Limfjordens vande.

Den ene musiker er den Aalborg-baserede pianist Thomas Norman, der har sine ben solidt plantet i det lokale musikmiljø, uddannet fra MGK og starter ved Det Jyske Musikkonservatorium denne sensommer. Stilen er en blanding af forskellige elementer med inspiration fra den ældre amerikanske populærmusik, traditionel amerikansk jazz og blues. Et potpourri af salighed og vildskab.

Sammen med Thomas spiller guitaristen Mads Jensen, der siden barnsben har udforsket musikkens adskillige aspekter og afkroge - altid væbnet med sin guitar. Den stærke fornemmelse for harmonier og melodier kommer både til udtryk gennem hans improvisatoriske idéer, men ligeledes når han læner sig tilbage i musikken, og lader andre solister tage den melodiske tete.

Selve jazzmusikken er gratis at lytte til, men Musikkens Hus tilbyder også en særlig Fjordjazz-menu, hvor du får serveret søkogte rejer, muslinger og grillet spansk porchetta. Dette forudsætter dog, at du bestiller bord på forhånd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...