26-årige Laura Karlsen er slået igennem med eget mærke, By Karlsen Nord

AALBORG: 26-årige Laura Karlsen er taskedesigner og stifter af By Karlsen Nord. Med base i hjemmet i vestbyen designer hun tasker i forskellige størrelser. I dag er hun ude med tredje kollektion af tasker og accessories.

Navnet By Karlsen Nord har ikke kun noget at gøre med, at hun har base i Aalborg.

– Jeg prøver faktisk at få hele den nordiske design-DNA og kultur ind i mine tasker. Altså fokus på det funktionelle og kvaliteten, og med inspiration fra den nordiske natur og det lys, vi kender fra Skandinavien, siger hun.

Hendes design er også tænkt til at passe ind i det nordiske vejr.

– Her i Danmark er der store dele af året, hvor vi er pakket ind i frakker og halstørklæder. Her er det altså tasken, der udover at være praktisk, også skal være pynt, ikke, smiler hun.

Anne Helene Thomsen
Et eksempel på en af Laura Karlsens tasker, som hun selv har designet. Foto: Lasse Sand

Selv har hun også fået design og evnen til at sy i sit DNA, fortæller hun med et smil. Hendes mormor arbejdede nemlig med at sy modeller op i tekstilindustrien, og hun syede også tasker.

Og hun har brugt symaskinen siden før, hun kunne nå pedalen.

– Jeg sad på knæ på en stol, og så måtte en af de voksne jo træde på pedalen, smiler hun.

Laura Karlsen vidste da også tidligt i sit liv, at hun skulle arbejde med at sy og designe. En uddannelse på Teco i Herning, hvor hun blev færdig som designer i 2015, har sikret, at hun fik det faglige på plads.

I 2016 sprang hun ud i projektet, og startede eget firma, for at kunne udleve sin passion for mode og skind. I den forbindelse blev hun tilknyttet iværksætterprojektet SYLAB i Midtjylland.

– Det har virkelig været godt for mig, fordi jeg kunne trække på områdets store erfaring, fortæller hun.

Anne Helene Thomsen
For Laura Karsen er design-processen vigtig, for hun lægger meget arbejde i, at taskerne både skal være brugbare og flotte. Foto: Lasse Sand

Indtil videre bliver taskerne, ud over på Laura Karsens egen webshop, forhandlet af syv forskellige mindre forhandlere i blandt andet Aalborg.

– Sådan kan jeg godt lide det, for de mindre steder er gode til at få fortalt den historie, der ligger bag mine design, siger hun.

Anne Helene Thomsen
Laura Karlsens tasker forhandles flere steder i Aalborg og via hendes egen webshop. Foto: Lasse Sand

.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...