De beskriver sig selv som en blanding af et brunt værtshus og en engelsk pub med et bredt udvalg af øl. På lørdag er de klar med en stor nyhed

AALBORG: Der er efterhånden en del steder i Aalborg, som har et bredt udvalg af specialøl på hanerne. Det gælder også hos London Pub, der snart udvider sortimentet med øl, som de er den eneste forhandler af i Nordjylland. Faktisk er der kun 10 steder i hele Danmark, der har fået lov at skænke den. Aalborg:nu har besøgt værtshuset i hjertet af byen.

Camilla Gammelgaard og Lars Pauli
Midt på Boulevarden finder man London Pub.

Bredt udvalg af øl

Spoler vi tiden en del år tilbage, så kunne man midt på Boulevarden finde forretningen Symaskiner og Syartikler. I 2004 overtog Jesper Pleidrup lokalet fra sine forældre og forvandlede det til London Pub. Her 14 år efter er der stadig fuld gang i konceptet, som bygger på, at der skal være plads til alle og god øl på hanerne.

- Vi gør meget for det brede publikum. Vi får besøg af alt fra de unge studerende og af gæster helt op i 90-års alderen, ligesom her både kommer lokale, strøggæster og turister. Det smitter også af på vores udvalg af øl. Vi har både de gængse industriøl og de mere specielle øl, hvor man kan få lidt mere bitterhed eller lidt mere sødme, end det man kender fra de almindelige øl, fortæller Jesper Pleidrup og fortsætter:

- Jeg ser det som en kunst at have det brede udvalg af pilsner, porter, stout, hvedeøl, IPA, brown ale, pale ale, ale og cider, som vi også har på fad.

Camilla Gammelgaard og Lars Pauli
London Pub gør meget ud af det brede øl-udvalg.

Udvider med en sand øl-oplevelse

Hvis ikke man selv er den store øl-kender, så skal man ikke frygte, for der er hjælp at hente hos bartenderne på London Pub.

- Der er mange, som gerne vil prøve noget nyt. Derfor uddanner vi vores personale til at spørge gæsterne om, hvad de plejer at drikke. Ud fra det skal de så kunne hjælpe dem med at finde en øl, der passer til deres smag. Vi går også meget op i at fortælle vores personale om det, når vi får nyt øl i hanerne, så de ved, hvad det kan, og hvad det smager af. Øl er jo individuelt, så de skal selvfølgelig sælge det ud fra deres eget indtryk, fortæller barchef Nichlas Vestergaard og fortsætter:

- For os er det vigtigt at have kyndigt personale, der kan deres fag, og som yder en god service.

Camilla Gammelgaard og Lars Pauli
Her ses barchef Nichlas Vestergaard og indehaver Jesper Pleidrup i baren.

Bartenderne får snart mulighed for at servere noget helt særligt øl, som man kun kan få ét andet sted i Jylland. London Pub er nemlig blevet godkendt som "DogDealer". Det betyder, at de er udvalgt som forhandler af et helt nyt koncept fra det skotske bryggeri, BrewDog. Det er en nyhed, som Jesper Pleidrup beskriver som kæmpe stor for øl-nørderne.

- Det er så stort med det her øl. Jeg har været vild med BrewDog, siden jeg lærte dem at kende. Det er et stort skulderklap, for det er et meget anerkendt bryggeri. Vi er de eneste nord for Aarhus, der får lov at køre med deres nye koncept, hvor man, udover det faste anker med deres Punk IPA, har en hane, hvor der kommer en ny specialøl hver måned, som BrewDog bestemmer, fortæller han.

Camilla Gammelgaard og Lars Pauli
Man kan få Punk IPA fra BrewDog mange steder, men den nye specialøl kan kun fås 10 steder i Danmark.

Aalborg indhenter Aarhus

De to herrer vil ikke afsløre hvilken øl, der kommer ud af hanen fra på lørdag, hvor det nye anker fejres med et release-party. Det skal være en overraskelse. De vil dog gerne komme med lidt hints.

- Den øl, der kommer, ligger i top 50 i verden indenfor den øl-kategori og ligger på den beskedne rating af 98 ud af 100 mulige. Det er mega fedt at kunne få lov til at servere sådan en øl. Det er helt unikt, siger Nichlas Vestergaard.

I følge Jesper Pleidrup og Nichlas Vestergaard, så har aalborgenserne virkelig fået øjnene op for det brede udvalg af øl.

- Vi har altid haltet efter Aarhus på fadølssiden, men nu tror jeg faktisk, vi er ved at være foran dem. Der er også kommet en del pubber og steder i byen med tiden, der har mange forskellige øl, siger Jesper Pleidrup.

Nichlas Vestergaard tilføjer:

- Vi byder alle pubber velkomne i Aalborg. Folk skal hellere vide hvor mange muligheder, der er i byen og udnytte dem. Vi holder også sammen og hjælper hinanden på kryds og tværs. Vi er kollegaer - ikke konkurrenter.

Camilla Gammelgaard og Lars Pauli
Der er mange detaljer i lokalet på London Pub.

Hygge og rummelighed

Vi møder de to herrer på London Pub kort før åbningstiden klokken 12, og derfor er der usædvanligt stille. Der er ingen musik, og den velkendte duft af øl og tobak hænger efterhånden kun svagt i luften. Det giver ro til at nærstudere lokalet, hvor man bemærker de mange detaljer, der er rundt omkring i loftet, på væggene og i baren. Der hænger postkort, pengesedler i forskellig valuta, store og små krus, farverige lamper, en signeret AaB-trøje og en masse andre særlige klenodier. Samlet giver lokalet derfor følelsen af, at stedet gemmer på et fællesskab med sin egen historie.

- London Pub kan ses som en ekstra dagligstue, til dem der ønsker en. Vi går meget op i at skabe et miljø, hvor alle er velkomne, og hvor alle kan mødes og hygge sig. Vi er ikke for fine til de skæve typer, for det er vi måske også selv, siger Nichlas Vestergaard.

Camilla Gammelgaard og Lars Pauli
Der er plads til hygge og snak på London Pub.

Jesper Pleidrup nikker og tilføjer:

- Man kan nok godt kalde London Pub en blanding af et brunt værthus og af en engelsk pub.

Trods stedets navn har han nemlig ikke valgt at gå all in på London-temaet.

- Det er et sted for dem, som godt kan lide den engelske pub, men hvor det er trukket ned på aalborgensisk niveau. Musikken er ikke alt for høj, der kører en god fodboldkamp i baggrunden, og der er gode øl i hanen. Folk kommer her for at mingle, hygge og snakke, afslutter Nichlas Vestergaard.

Camilla Gammelgaard og Lars Pauli
Aalborgenserne er blevet mere nysgerrige på at prøve nye øl.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...