Mødre står bag Little Reusers som åbner i Nørresundby

AALBORG: Et koncept med mødre som målgruppe - udtænkt af mødre.

Det er, hvad Little Reusers, der er et loppeunivers, hvor det er muligt at leje en stand, hvor man kan sælge sit eget børnetøj, legetøj, udstyr til børn samt graviditetstøj er.

- Eneste betingelse er, at tøjet er helt, rent og brugt. Vi tilbyder ikke, at man kan sælge for eksempel et restparti her, siger Anne Fribo Glintvad.

Anne Helene Kahr Thomsen og Michael Koch
Konceptet indebærer, at man køber en stand og sælger sit brugte børnetøj, legetøj og andet udstyr til børn og betaler kommision til Little Reusers.

10. november er hun og Christina Bang klar til at åbne dørene til deres nye butik på Hjørringvej 28 i Nørresundby.

- Vi har brugt os selv rigtigt meget, mens vi har udtænkt, hvad den her butik skal, siger Anne Fribo Glintvad med sin lille datter på fire uger på armen.

Konceptet er enkelt. Brugeren af standen får udleveret unikke stregkoder, bøjler og perler til størrelsesinddeling og sætter selv varerne op på hylderne.

- Man bestemmer selv, hvor langt tid, man vil leje sin stand, og når lejeperioden er slut, udbetaler vi fortjenesten minus kommission på 15 procent, forklarer Christina Bang.

Anne Fribo Glintvad og Christina Bang er tilsammen mødre til fire børn, og de lægger ikke skjul på, at ideen er opstået ud fra, hvad de selv har manglet.

- Der er jo masser af muligheder for at handle brugt børnetøj og udstyr, men det kræver, at du suser rundt mange forskellige steder.

- Her kan du finde det hele et sted. Det er vi ret sikre på, at både gravide og kvinder på barsel kan se ideen med, siger de.

Anne Helene Kahr Thomsen og Michael Koch
De ting, der sælges, skal være brugt. Det er således ikke muligt at sælge for eksempel et restparti i butikken, understreges det.

Målgruppen er da også tænkt ind helt ned i detaljen.

- Vi ved jo selv, hvor træls det er, når man ikke kan finde et sted at amme eller skifte en ble, så det er der naturligvis her, siger Anne Fribo Glintvad.

- Og her er også en kravlegård, hvor den lille kan hygge sig, mens mor handler, og vi har endda snakket om, at det måske var en ide, at man ligefrem kunne låne en bæresele, fortsætter Christina Bang.

De to nyslåede butiksejere har også gjort sig tanker om bæredygtighed.

- Der er stadig alt for meget, der bare bliver kasseret, og det synes jeg faktisk er svært at holde ud at tænke på. Og noget andet er, at brugt tøj jo også er blevet vasket, så man undgår noget af den kemi, der kan sidde i nyt tøj, siger Christina Bang.

Anne Helene Kahr Thomsen og Michael Koch
Konceptet er udviklet af mødre til mødre.

Og så må vi jo heller ikke glemme, at på den her måde, så kan man købe de dyre lækre ting, fordi man er sikker på, at man kan komme af med dem igen. Det er der i hvert fald noget, de fleste af os kan se en ide med, for så er det ikke så dyrt at købe de ting, man godt vil have, pointerer Anne Fribo Glintvad.

Der er åbningsdag 10. november klokken 10.00.Der vil dagen igennem være konkurrencer og goody bags.

- Indtil åbningen har vi desuden halv pris på standene, så det er bare med at gå gemmerne igennem og komme herned og få en stand, siger Anne Fribo Glitvad og tilføjer.

- Vores inventar er naturligvis også brugt i stor stil, så vi synes vores koncept er rimeligt gennemført.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...