Tusindvis af studerende indtager nu Aalborg - Louise Josefsen flyttede til byen sidste år. Læs hendes erfaringer og opfordringer her

Louise Josefsen er 22 år og født og opvokset i Nykøbing Mors. Hun flyttede til Aalborg sidste sommer i forbindelse med studiestart. Louise Josefsen skal i gang med tredje semester på Kommunikation og Digitale Medier på Aalborg Universitet.

Hvordan var det at flytte til en storby som Aalborg?

Jeg tror, at alle de, der har prøvet at flytte hjemmefra, har stået med følelsen af, at dette er et af de største øjeblikke i deres liv, samtidig med at det er en ganske angstprovokerende følelse.

Da jeg skulle flytte hjemmefra, valgte jeg Aalborg. Det gjorde jeg primært, fordi jeg har en søster, en bror og flere venner og veninder, der boede i Aalborg eller havde boet her.

Jeg havde igennem dem set Aalborg og de mange muligheder, byen tilbyder.

En anden grund til, at mit valg faldt på Aalborg, er den følelse, byen giver. Byen er en storby, og den tilbyder alle de muligheder, du har brug for.

Den har dog for mig også følelsen af hjem. Aalborg er fyldt med små afkroge og steder, som måske ligger lidt længere ude end alt andet. Men disse er netop stederne, der giver følelsen af, at man bare er sig selv eller med de venner, man vælger at omgive sig med og ikke behøver at tænke på andet.

Jeg sætter pris på mulighederne for at glemme, hvor stor byen egentlig er, og hvor mange mennesker, vi faktisk bor her.

Med det sagt, så synes jeg også, det er en fantastisk følelse at deltage i eksempelvis koncerter, karneval eller andre events, hvor man mærker hele byens puls og føler sig som en stor enhed.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i byen?

Jeg holder meget af de områder i Aalborg, der ikke ’skriger’ storby.

Derfor er blandt andet Kildeparken, Østre Anlæg, Havnefronten og friluftsbadet særlige steder for mig. Dette er områder, hvor man altid oplever liv, masser af mennesker og positiv stemning.

For mig er disse steder særlige, da de forbinder det, jeg godt kan lide ved storbyen, nemlig menneskerne og stemningen, med det, jeg godt kan lide fra min hjemby, nemlig de mere naturrige omgivelser.

Hvordan bruger du byens muligheder?

Som sagt bruger jeg parkerne og havnen meget. Dette gør jeg sammen med venner, veninder, familie eller kæreste.

Dog er caféerne også steder, hvor jeg har knyttet mange nye bånd, siden jeg flyttede til Aalborg.

Jeg mener, byen tilbyder utroligt mange steder, der gør det muligt at se meget af Aalborg samt møde masser af nye mennesker.

Hvordan oplever du Aalborg som studieby?

Jeg mener, at Aalborg som studieby har nogle gode faciliteter. Der er flere studiehuse rundt om i byen.

Derudover er der flere store biblioteker, hvor det både er muligt at arbejde og også få hjælp fra bibliotekarer.

Jeg, som studerende, kan godt lide disse tiltag, da det betyder, at man som politiker har tænkt på os og prøver at give os de bedste muligheder.

Byen har derudover en del kulturelle aktiviteter, og Aalborg tilbyder også flere gratis events, som er ideelle for studerende med et stramt budget.

Hvordan vil du opfordre nye studerende til at bruge Aalborg, så den bliver deres studieby?

De første par måneder vil være fyldt med indtryk, nye mennesker, nye venskaber, nye vaner og nye opdagelser indadtil.

Jeg var heldig at få gode venner og veninder, der boede i byen, og jeg blev vist rundt og fandt nogle af mine yndlingssteder på denne måde.

Derfor mener jeg, at meget af følelsen af, at dette er ’din studieby’ kommer af de venskaber, man får med sine medstuderende.

Min opfordring lyder altså på at man bruger sit studie og de nye mennesker, du får adgang til.

Benyt dit studie og de muligheder/events studiet tilbyder for at skabe nye bånd med dine medstuderende. Tutorerne og studiet vil helt sikker give en skøn rus-periode, hvor I også kommer til at se mere af Aalborg.

Det er vigtigt at deltage og skabe sociale relationer, da det efter min mening er det der bringer en by til live, og gør den til netop; din studieby.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...