John Hiatt gav skovrock en flot premiere

AALBORG: Hen imod slutningen - i det andet af tre ekstranumre - gik hovedpersonen til tangenterne for helt alene på scenen i Skovdalen at spille og synge et af sine største og kendte hits, "Have A Little Faith In".

Men på det tidspunkt havde omkring 1000 tilskuere ikke alene vist tillid til, men også overgivet sig til den amerikanske blues- og country-sanger og sangskriver John Hiatt.

Med 15 numre fra repertoiret - fra "Drive South" og "Trudy and Dave" tværs hen over "Georgia Rae" og "Feels Like Rain" frem til sidste ekstranummer, "Thing Called Love", som kollegaen Bonnie Riatt i dén grad har været med til at gøre berømt - fik den 65-årige blues/country-helt åbnet for årets udbud af Skovrock i Skovdalen.

Blandt de numre, der vakte største jubel blandt det voksne/modne publikum, var næsten uden undtagelse dem, hvor guitaristen Sonny Landreth fik lov til at spille hovedrollen med meget lange soloforløb eller bare et meget markant plads i lydbilledet - og ja, der rundt omkring i Skovdalen blev der halet et par luftguitarer frem, ligesom det var tydeligt, at Hiatts sange er nogen, som store dele af tilskuerne kan udenad. Og som de kan synge med på.

Undervejs i koncerten lagde John Hiatt ikke skjul på, at det er hårdt at være turnerende musiker. Og at man som følge af forsinkede fly og tidsforskelle fra USA til Europa ikke nødvendvis får sovet overvældende. De ældre medlemmer i bandet havde næsten ikke fået sovet de foregående døgn - og blandt dem talte den 65-årige musiker ikke sig selv.

Og så kunne han i øvrigt slet ikke lægge skjul for sin begejstring for Bonnie Riatt - for at hun har gjort "Thing Called Love" har i høj grad været med til at betale datterens college-uddannelse.

Efter John Hiatt & The Goners er Skovrock i Skovdalen rullet videre med først Nik & Jay og Marie Key og siden L.O.C.

Oven på et par ugers pause går det løs igen med Lars Lilholt Band (fredag 3. august), to gange Kim Larsen & Kjukken (fredag 10. og lørdag 11. august - alt udsolgt), Michael Falch og Lis Sørensen (fredag 17. august), Dizzy Mizz Lizzy og Carl Emil Pedersen (fredag 24. august) og endelig C.V. Jørgensen og Sort Sol (lørdag 25. august).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...