Corona har sendt luftfartsbranchen ud i krise - det får nu konsekvenser i Aalborg

AALBORG: Coronaen bliver ved med at trække spor verden over. Restriktioner har sendt både vores rejsemuligheder og rejselyst på retur.

Det har kastet luftfartsbranchen ud i en dyb og langvarig krise, som nu for alvor også kan mærkes her i Aalborg.

Aalborg Lufthavn meddeler her tirsdag, at de må tilpasse organisationen til en nye virksomhed, at og at man derfor planlægger at opsige 110 medarbejdere ved udgangen af august. Det svarer til 75 årsværk, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Den samlede arbejdsstyrke i Aalborg Lufthavn er i dag på 282 medarbejdere.

Langvarig og dyb krise i luftfarten

Flytrafikken i Aalborg Lufthavn er tæt på halveret i forhold til det budgetterede i 2020. Tidligst i april 2021 forventes der at komme yderligere flytrafik.

- Vi har gjort brug af lønkompensationsordningen, og gør det stadig frem til 29. august. Det er en ordning, som har været værdsat, da vi i den periode har kunnet holde på vore medarbejdere samtidig med, at vi har fået større viden om, hvordan flytrafikken kommer til at se ud i fremtiden. Med den viden, vi har nu, og når lønkompensationsordningen ikke bliver forlænget yderligere, ser vi os nødsaget til at tilpasse organisationen og vores omkostninger til den trafik vi har, og forventer at få i den nærmeste fremtid. Det gør vi først og fremmest for, at Aalborg Lufthavn også fremover kan være én af det nordjyske erhvervslivs vigtigste medspillere, siger direktør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen.

Han tilføjer, at hver og en medarbejder har haft betydning for lufthavnens succes. Og at det er en række kompetente medarbejdere på tværs af alle afdelinger i lufthavnen, man må sige farvel til..

- Det er meget tungt at skulle sige farvel til så mange værdsatte medarbejdere, der – hver og en – har andel i, at Aalborg Lufthavn i forbindelse med uddelingen af Danish Travel Awards blev kåret til ”Danmarks Bedste Lufthavn, siger Søren Svendsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...