Med kun få fly i luften er der ikke brug for de ansatte

AALBORG: Flyselskaberne har aflyst størstedelen af deres flyvninger til og fra Aalborg Lufthavn.

Og nu tager lufthavnen konsekvensen konsekvensen og bruger 3-partsaftalen om lønkompensation og sender 250 medarbejdere hjem.

Hjemsendelsen sker i samarbejde med tillidsrepræsentanter fra de faglige organisationer, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Hjemsendelsen træder i kraft fra på mandag 23. marts og berører op til 250 medarbejdere, eller hvad der svarer til knap 85 procent af alle ansatte i Aalborg Lufthavn.

– Vi har de seneste dage gennemgået alle vores aktiviteter i samtlige afdelinger sammenholdt med den flytrafik, som de enkelte selskaber har meddelt os, og på baggrund heraf, er vi nu klar til at iværksætte hjemsendelse af vores medarbejdere, hvor vi gør brug af den 3-partsaftale som regeringen og dens parter har udarbejdet, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

For nuværende er det ikke muligt at sige, hvor længe hjemsendelsen af medarbejdere vil vare.

– Den kommende periode i Aalborg Lufthavn vil således være med lav aktivitet; på ruten Aalborg - København har vi under normale forhold 16 daglige afgange i hverdagen, nu er vi nede på tre daglige afgange til København med SAS og en KLM afgang til Amsterdam – normalt har de tre daglige. Vi kan forvente, at KLM lukker helt ned, hvorimod det forventes, at SAS´ rute til København opretholdes som en del af den samfundskritiske infrastruktur, slutter Søren Svendsen

Som rejsende ud af Aalborg Lufthavn vil man blandt andet opleve, at DutyFree, lufthavnens restauranter og caféer lukkes ned allerede fra i morgen, torsdag 19. marts.

Aalborg Lufthavns Lounge er allerede lukket ned.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...