Også i år vil man rundt om i byen kunne støde på unge piger i lyserøde kedeldragter, der uddeler kys. Altså: kyskager af marengs. Arkivfoto: Claus Søndberg
Det sker

Lyserød lørdag: Aalborg summer af aktiviteter

Mange steder i byen er der arrangementer i anledning af Støt Brysterne - få et overblik her

05. oktober 2018 kl. 14:18

AALBORG: Byen vil være lyserød i morgen, lørdag 6. oktober. Mange steder i Aalborg er der arrangementer, der er med til at markere kampagnen "Støt Brysterne", som Kræftens Bekæmpelse står bag.

I et markedstelt på Nytorv vil der være masser af boder, der sælger smykkekunst, Tupperware, Forever Living, silketørklæder, malede sten og meget mere Desuden sælges håndbundne buketter, hjemmelavede cupcakes og andre lækkerier. Man kan også købe "Støt Brysterne"-produkter og lodder til et stort amerikansk lotteri med masser af gode præmier.

Musik, marked og lotteri

Klokken 14 kan man opleve sanger og guitarist Jan Olesen, når han fortolker sin helt egen blues. Der vil også være coversange fra nogle af 60’ernes og 70’ernes helt store, kvindelige kunstnere indenfor folk og jazz. Som han selv siger det:

- Blue Songs er en himmelblå og helt igennem varm fornemmelse et vildt og skævt sted mellem melankoli og glæde.

Dertil kommer Lyserød Lørdag-boder i Friis, ved Fødevaremarked i Nordkraft, i Shoppen City Syd, Nørresundby Shoppingcenter, Bankocenter Aalborg Øst og på Vejgaard Torv. Ved alle boder sælges "Støt Brysterne"-produkter og der er amerikansk lotteri.

Rundvisning i kirken

Ved BRA-BORG-hegnet ved havnen ved Jomfru Ane Parken er der også i år mulighed for at hænge bh’er op - med tanke på at oktober er international måned for opmærksomhed om brystkræft.

Rundt om i byen vil man kunne møde unge kvinder klædt i lyserøde kedeldragter, der sælger lyserøde marengs-kyskager.

I Budolfi Kirke vil der klokken 11 og 13 være rundvisning. Kirken er den mindste af de 10 domkirker i Danmark, men mange mener, det er den smukkeste af dem alle.

Birgit Kirk fra Aalborg Guideforening vil være med og fortælle de gode historier fra gamle dage i og omkring kirken og om Aalborg fra dengang. Det koster 30 kroner at deltage i den cirka en time lange rundvisning. Pengene går ubeskåret til brystkræftsagen.

Sjov for børnene

I Leo’s legeland vil der udover de sædvanlige forlystelser også være amerikansk lotteri og en bod med "Støt Brysterne"-produkter.

Klokken 11.45 optræder "Klovnen Per", og derudover byder dagen også på ansigtsmaling for børnene.

Hver niende danske kvinde bliver ramt af brystkræft. Antallet af personer, der får stillet diagnosen, har været stigende gennem de sidste 60 år.

Annonceret indhold

Nyeste