Dagen byder også på markedstelt og masser af boder.
Livet her

Lyserød lørdag markeres i hele byen

Kræftens Bekæmpelse har for 10. gang fokus på brystkræftsagen

06. oktober 2017 kl. 11:53

AALBORG: Kræftens Bekæmpelse holder for 10 gang Lyserød Lørdag og sætter fokus på brystkræftsagen. I Aalborg er der, i morgen 7. oktober, et hav af aktiviteter, som Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling meget håber, borgerne støtter op om.

Kl. 11 og kl. 13 er der "2 små gys" - spændende for både børn og voksne. Sammen med en guide fra Aalborg Guideforening Birgit Kirke er der en lille byvandring. Mødestedet er ved Jens Bangs Stenhus på Østeraa. Turen går tværs over Nytorv til Aalborg Slot med et kig i fangehullet, hvor bl.a. Maren Turis i lang tid sad anklaget for hekseri. Chr IV`s Laug benyttede sig under 2. verdenskrig af en hemmelig underjordisk gang. Vi følger i deres fodspor og slutter turen, hvor vi startede på Østeraa.

Hos Galleri Portland Art, Algade 35B, er der "Kunst mod kræft."

Mange lokale kunstnere har doneret deres flotte værker, der bortauktioneres til fordel for Støt Brysterne, Kræftens Bekæmpelse.

På Lyserød Lørdag er der kunstauktion kl. 13, hvor der er mulighed for at byde på de mange flotte malerier, litografier, glaskunst, keramik m.v. Der er også en lille forfriskning.

Et udpluk af kunstnerne: Oscar Vela, Lene Højlund, Linda Horn, Per Flemming, Eva Dalby Jacobsen, Leif Lemminche, Anne Flohr, Den Gale Hane, Lars Bo Pedersen, Anette Guiti, Anna Fonnesbeck, Jørn Erik Nielsen og mange flere.

Auktionen begynder kl. 13. Der er velkomsttale ved rådmand Mads Duedahl og aktionarius er Peter Reinau.

På Galleri Portland er der ”Kunst mod kræft” - auktion kl. 13. privatfoto

Kl. 11 - 16 er der Markedstelt på Nytorv. Der er masser af boder og underholdning i løbet af dagen. Boderne sælger smykkekunst, bundne buketter, cupcakes og andre lækkerier. Man kan også købe Støt Brysterne produkter og lodder til et kæmpe Amerikansk Lotteri med masser af gode præmier.

Karina Øgendahl optræder kl. 11.30 med børnearrangement, hvor hun få børnene til at deltage aktivt med fagter, krop og sprog. Oftest ses hun i aktion med en kuffert fuld af spændende ting og tøjdyr, der passer til sangene og støtter barnet i dets udvikling gennem visualisering.

Der er flere boder i bl.a. FRIIS - på centertorvet i City Syd, ved Fødevaremarked i Nordkraft, ved Bankocenter Danmark og på Vejgaard Torv.

unge kvinder iklædt lyserøde kedeldragter vil sælge lyserøde marengs kyskager rundt omkring i hele midtbyen.

Lyserøde kvinder sælger kyskager.

I Leo’s Legeland er der være et stort Amerikansk lotteri med præmier egnet til børn, samt salg af Støt Brysterne produkter.

"Den skaldede Pædagog" kommer og underholder kl. 13 med "Skibet er ladet med" musik, leg og læring for børn.

På Penny Lane Café er der Lyserød Lørdag Brunch kl. 10-12.

- Vi er meget taknemmelige over det engagement, vi allerede har mødt fra forretninger, foreninger og virksomheder, som støtter op om Lyserød Lørdag. Og så håber vi, at borgerne gør det samme - nemlig møder op, tager, familie, venner og kolleger under armen og deltager i jubilæumsløjerne og på den måde støtter sagen, siger Jytte Olesen fra Kræftens Bekæmpelse, Aalborg Lokalforening.

Det er 10. gang, der holdes Lyserød Lørdag. I 2016 var der Lyserød Lørdag i 170 byer - og indsamlet 4,1 mio. kr. gennem de frivilliges og virksomhedernes indsats. De indsamlede midler går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft inden for forskning, forebyggelse og hjælp og støtte til patienter og pårørende.

Annonceret indhold

Nyeste