Vejgaard Bageri blev kåret som Nordjyllands bedste i 2020. Og det kan tit ses foran butikken, at bageriet er voldsomt populært.
Mad & Drikke

Aalborg-bager fjerner energi-tillæg: Nu er der håb

Elpriserne er på vej ned, og det får konsekvenserne for kunderne hos Vejgaard Bageri

01. marts 2023 kl. 09:00

AALBORG: Energipriser på himmelflugt, stigende råvarepriser og en tårnhøj inflation har været en hård økonomisk udfordring for de nordjyske bagerier. 

Flere er lukket på stribe, og selv de mest populære har været så pressede, at de har måttet hæve priserne.

Sådan har efteråret og vinteren også været for Vejgaard Bageri, som tilbage i september allerede havde hævet priserne i butikken flere gange.

I slutningen af september stod det så grelt til, at bageriet indførte et energitillæg på 2 kroner pr. betjening.

Men nu - et halvt år senere - ser det ud til, at energipriserne har stabiliseret sig, og det fik tirsdag bageriet til at fjerne energitillægget igen.

Evigt taknemmelig

- De seneste to måneder har elpriserne været nedadgående, og nu håber vi, det har stabiliseret sig, siger en glad Henrik Bakgaard fra Vejgaard Bageri.

Han forklarer, at selv om tillægget på 2 kroner pr. betjening måske ikke lyder af meget, har det hjulpet bageriet gennem en svær tid.

- Det har betydet en hel del. I starten var vi bekymrede for, om kunderne ville blive ved med at komme, for det har været en hård tid for os alle sammen. Men vores kunder har ikke valgt os fra.

Og det får følelserne op i ham, når han skal sætte ord på, hvordan det har været at mærke opbakningen.

- Jeg bliver helt rørt, når du spørger mig. Det har været så fedt at mærke. Nogen har endda smidt en 10'er og har sagt "her er lidt til energitillægget". Og at kunderne ikke er blevet væk, er vi evigt taknemmelige for.

Lever højt på håb

Selv om energipriserne efterhånden har stabiliseret sig, ser det anderledes ud for råvarepriserne. 

Stigende priserne på smør og margarine er virkelig noget, de mærker, selv hos en lille bager som Vejgaard Bageri, der bruger omkring tre tons om året.

Alligevel tør Henrik Bakgaard godt se lyst på fremtiden.

- Jeg ved godt, at priserne ikke kommer ned på niveau som før, men jeg håber, det stabiliserer sig. Men at elpriserne er faldet giver en masse håb, og det lever vi højt på, siger han.

Annonceret indhold

Nyeste