Aalborg-bryggeri kaster sig ud i nyt projekt
Søgaards Bryghus lancerer et helt nyt produkt, det har været undervejs i fem år, og inspirationen kommer fra Skotland
I 2018 fik Claus og Lisa Søgaard en god ide.
Når man kan producere whisky i verdensklasse i Skotland, må man også kunne skabe et godt produkt i Nordjylland, som ligger cirka på samme breddegrad.
Derfor købte parret bag Søgaards Bryghus et destilleri i Tyskland og tog kontakt til fire landsmandspar på henholdsvis Fur, Livø, Egholm og Læsø.
- Jeg måtte simpelthen prøve, om det ikke kunne lade sig gøre at lave en helt speciel nordjysk whisky, siger Claus Søgaard i en pressemeddelelse.
Allerede i 2019 høstede man første omgang på 25 tons maltbyg, og herlighederne blev lagret i en lade på Livø på importerede Jack Daniels-egetræsfade.
Stort event
Nu er whiskyerne fra de fire øer færdige med hver deres mærke og hver deres smag. Og 10. juni offentliggør Søgaards Bryghus de fire whiskyer under det samlede navn "Vindblaes" i Musikkens Hus i Aalborg.
Claus Søgaard er sikker på, at den nordjyske whisky vil blive taget godt imod.
- Med de tilbagemeldinger, vi har fået fra kendere med fine smagsløg, er jeg ret så fortrøstningsfuld, siger Claus Søgaard.
Ved lanceringseventet vil der både være sækkepibeband, whiskysmagning og efterfølgende mad og fest.