Bagedyst-vinder udvikler ny fastelavnsbolle: Her kan du få den
Der vil også være mulighed for at møde tv-kendissen
AALBORG: Der er ingen grænser for dén opfindsomhed, fastelavnsbollen anno 2023 spænder over, og nu er endnu en aktør på banen med deres bud på den populære kage.
Surdejsbageren på Budolfi Plads har nemlig garderet sig med én af de tunge drenge indenfor bagerfeltet, og her taler vi selvfølgelig om vinderen af Den store bagedyst 2021, Sæþór Kristínsson.
I december fik det populære bageri ham på holdet, og nu har Sæþór Kristínsson udviklet en version (med tre varianter), der ville få selveste Gordon Ramsays mundvand til at løbe.
- Det er en utraditionel fastelavnsbolle på en base croissantdej med creme i midten, forklarer bagedyst-vinderen.
Den første er en frugtig sag med passionscreme og hindbærmarmelade.
I den anden er der tonkacreme, som er lavet på en lille, sort bønne, tonkabønnen, der er meget brugt i det franske dessertkøkken - og som er kendt som dessertverdenens svar på en trøffel. Tonkacremen bliver toppet med lemoncurd.
Og den tredje version er lidt af en chokoladedrøm. Her finder du nemlig hasselnødderemonce og nutella inde i midten.
- Alle fastelavnsboller er toppet med vaniljecreme med hvid chokolade, fortæller Sæþór Kristínsson.
Du kan møde møde ham hos Surdejsbageren i dag, torsdag 2. februar.
Kan du ikke nå det, kan du også møde ham 18. februar, hvor han igen er at finde bag Surdejsbagerens kagedisk.
Surdejsbagerens fastelavnsboller kommer til salg i dag 10.30, og de vil løbende kunne findes frem til 19. februar.