Hun er vokset op på den aalborgensiske madscene. Nu står Caroline Søgaard-Pedersen i spidsen for Hr. og Fru Søgaard.
Mad & Drikke

Caroline skal løfte en stor arv: Her er hendes ambitioner

Det er et større generationsskifte, der er på vej med Fru Søgaard

04. februar 2023 kl. 18:58

AALBORG: Det er ikke et hvilket som helst bryghus, Caroline Søgaard-Pedersen har delt op i to. Spørger man hende, er det da også en beslutning, der har delt vandene.

Dog mest på grund af de kønsbinære mærkater, Hr. & Fru, men dem står Caroline Søgaard-Pedersen fast på.

Privat er hun selv frue og meget snart mor til to - og trods den bulende mave, der snart veksles til baby og barsel, er hun mere end klar til at tage hul på det generationsskifte, det kimer til på Søgaards.

Forældrene er Lisa og Claus Søgaard, der gennem 20 år har sat markante aftryk på den aalborgensiske madscene - først med bryghuset af samme navn og senere de ikoniske caféer, Abbey Road og Penny Lane.

Der er kælet for de feminine detaljer hos Fru Søgaard

- I og med at det på sigt er mig, der skal overtage, vil jeg gerne i en anden retning, fortæller hun til aalborg.nu.

- Men samtidig har det været vigtigt for mig at bibeholde det, vi kender herinde, nemlig øllet, bryggeriet og destilleriet.

Har skullet løbe stærkt

Faktisk er ambitionen langt henad vejen at bygge videre på det fundament, Claus og Lisa Søgaard støbte, da de åbnede Søgaards Bryghus i 2004.

- Jeg vil gerne bevare det udvalg, vi allerede har i Søgaards Bryghus, siger Caroline Søgaard-Pedersen og forklarer, at opdelingen i Hr. og Fru Søgaard er lige så meget for, at de internt kan følge med - det gamle Søgaards Bryghus dækker trods alt over mange kvadratmeter.

På Søgaards Bryghus har personalet skullet løbe stærkt. Det gamle mikrobryggeri bliver nu delt op i to - dels for at organisere kræfterne bedre, og dels for at forny stedet.

- Vi har i den grad skullet løbe stærkt efter en stille periode i kølvandet på corona-nedlukningerne.

Samtidig har tilfredsheden med udvalget på Søgaards Bryghus været stor blandt kunderne, fortæller Caroline Søgaard-Pedersen, der nu er klar til selv at sætte sit præg på det kendte spisested og mikrobryggeri i Aalborg.

Modernisering af Søgaard

- Jeg kommer stadig til at suge til mig af Claus og Lisa, men min ambition er at lave en fusion af det gamle Søgaards Bryghus og noget nyt.

Netop det - noget nyt - er hvad, Caroline Søgaard-Pedersen har skabt med Fru Søgaard, der fungerer som bageri og spisested - og som et feminint sidestykke til Hr. Søgaard.

Her, i Fru Søgaard, er der blomstret tapet på væggene, håndplukkede tallerkener med vilde dyr fra England på bordene og et væld af velduftende bagværk i montrerne ved den blågrønne disk, der matcher farven på tapetet.

Foruden kage og brød finder du også lækre smørrebrød på menuen hos Fru Søgaard - her med rejer, ærtepesto, agurk, rejesalat, caviar, ærteskud og friterede nudler.

- 95 procent af Fru Søgaard er mit værk, siger Caroline Søgaard-Pedersen og smiler med stoltheden lysende ud af øjnene.

I fremtiden er det her, hun skal være daglig leder - ja, faktisk kommer hun til at fungere som bindeled mellem Hr. og Fru Søgaard som et led i overtagelsen fra forældrene.

Men først efter barslen - og den spæde opstart af Aalborgs nye spisested, Fru Søgaard.

Annonceret indhold

Nyeste