Emil Thaarup kreerer den endelige menu på dagen med udgangspunkt i dagens fangst af fisk samt årstidens råvarer.
Mad & Drikke

Fisk, skaldyr og prisvindende specialøl - det kan du glæde dig til ved helt særlig middag

Restaurant Emil og Bad Seed Brewing går sammen om ny, gastronomisk event

25. februar 2023 kl. 18:38

AALBORG: De er i forvejen populære hver for sig, og nu går de sammen om et helt særligt samarbejde på den aalborgensiske madscene. 

Det er Restaurant Emil og det prisvindende mikrobryggeri Bad Seed Brewing, der nu inviterer til premiere på det, de selv kalder beermakers dinner.

Emil Thaarup og Fredrik Hector Schmidt har samarbejdet, siden Restaurant Emil åbnede i august, og med middagen bringer de deres fælles visioner om samspillet mellem menu og øl et skridt videre.

Bad Seed Brewing med Fredrik Hector Schmidt i spidsen har haft et tæt og kreativt samarbejde med Emil Thaarup, siden restauranten, der bærer hans fornavn, åbnede i august.

- Ret utraditionelt har de helt fra begyndelsen haft en af vores øl på deres vinmenu - en øl, der så er skiftet ud i takt med, at deres menu ændrer sig efter sæsonen råvarer, siger Fredrik Hector Schmidt.

- Og nu har vi taget næste skridt med samarbejdet og arrangerer en fælles middag, hvor det er øl og ikke vin, man drikker til retter med fisk. Vi har haft en del smagninger og brainstormet på, hvad der fungerer sammen. Så Emil står i køkkenet og designer en helt unik menu omkring øllet, de fisk og skaldyr han finder på auktion på dagen samt sæsonens råvarer.

Fredrik Hector Schmidt vandt med Bad Seed Brewing for nylig prisen som Årets Bryggeri i en afstemning, som Danske Ølbloggere står bag. Og han ser også middagen som en mulighed for at slå et slag for øl til gourmetmad.

- De fleste kender øl, men her håber jeg, de får nye oplevelser i øllets samspil med mad. At flere får øjnene op for øllets potentiale i gastronomien i forhold til vin.

Fredrik Hector Schmidt er ikke i tvivl om, hvad gæsterne skal glæde sig til.

- En hyggelig aften med et højt niveau på både øl og mad. Vi har gjort os mange tanker om, hvordan øl og mad spiller sammen, og Emil og jeg vil i løbet af aftenen fortælle om det, siger han.

- Og man får en mulighed for at lære både Restaurant Emils og vores dna at kende, så der vil også være et element af nørderi over det.

Der er plads til 40 gæster på aftenen, og man skal booke bord i forvejen. Arrangementet finder sted 2. marts, og denne aften er restauranten ved Gåsepigen på Vesterbro kun åben for det her event. 

Menuen kommer til at bestå af tre snacks og syv retter med tilhørende ølmenu, der består af otte forskellige øl - blandt andet snigpremiere på en helt ny øl.

Du finder mere info om blandt andet tilmelding på Restaurant Emils side på Facebook.

Annonceret indhold

Nyeste