Det er en af de mest kendte pølseboder i midtbyen, der nu kan blive din.
Mad & Drikke

Fremtiden er usikker for legendarisk pølsevogn: - Det er noget møg

Børnenes Kontor, der står bag pølseboden, kæmper for at finde en løsning

24. oktober 2022 kl. 19:40

AALBORG: Mange har undret sig den seneste tid - er den legendariske pølsevogn ved Nytorv helt lukket?

Vi har naturligvis sat os for at finde svaret, og det er - desværre, vil mange nok mene - et ja. 

Pølsevognen har gennem årene været kendt for den her - den berømte Dims: en skive flæskesteg med rødkål, syltede agurker og dressing i et pølsebrød. 

Pølseboden har været lukket en måneds tid, fortæller Nina Hav, som er formand for fonden Børnenes Kontor Aalborg, der står for forpagtningen.

- Den tidligere forpagter har lagt nøglerne. Han var nødt til at give op på grund af de stigende priser på både strøm og varer i det hele taget, siger hun.

- Alle skal jo spare i øjeblikket, og hvis økonomien er presset, er pølser nok ikke lige det første, man bruger penge på. 

Børnenes Kontor har sammen med ejeren af boden, Tulip, prøvet at finde en ny forpagter.

Indtil videre uden held - noget der kan få store konsekvenser for pølsebodens fremtid. En pølsebod der har en større funktion end kun at stille kundernes til trang til hotdogs og Cocio.

- Det er noget møg, ja, det er en møgsituation for rigtig mange. Børnenes Kontor får jo en del af indtjeningen, så vi kan hjælpe trængte familier med eksempelvis julehjælp eller ferieophold for børn i vores kolonier, siger Nina Hav.

- Selv om pølseboden er lukket, koster den os stadig penge i husleje, så lige nu betaler vi for, at den står der. Det kan vi ikke blive ved med at holde til, hvis ikke vi finder en forpagter senest til nytår, kan vi blive nødt til at trække os ud af samarbejdet. Vi har simpelt hen ikke råd til at have den.

Dermed vil det være op til Tulip, om pølsevognen lukker endegyldigt, eller om virksomheden vil fortsætte arbejdet med at finde en forpagter.

- Jeg ved, de er i dialog med en mulig interesseret, så der er et håb. Men ellers ser det tyndt ud, siger Nina Hav.

Den manglende indtægt gør nemlig også, at hun er bekymret for den kommende højtid i mange familier.

- Vi kan allerede nu se, at der er stor interesse for vores julehjælp. Og for at familierne stadig kan få en juleaften med det, der hører til, har vi været nødt til at hæve beløbet fra 600 til 1000 kroner, siger hun.

- Simpelthen fordi alting bliver dyrere. Så vi håber selvfølgelig, at kunderne stadig vil støtte os, selv om de ikke længere kan gøre det i pølseboden. Man kan stadig støtte Børnenes Kontor via vores hjemmeside.

At pølseboden har opnået en helt særlig status i bybilledet skyldes ikke mindst den forrige forpagter Pia Skov, der var klar med pølser, brød og tid til en snak i hele 35 år. Da hun stoppede, var boden tom i en kortere periode, og den seneste forpagter stod i spidsen for pølseboden Børnenes Kontor ved Nytorv i et års tid.

Annonceret indhold

Nyeste