- Jeg kan ikke lade være med at være her. Jeg hygger mig virkelig, og det kan folk godt kan mærke, tror jeg. Jeg føler mig hjemme.
Mad & Drikke

Jill forener to favoritter: Byder på café og secondhand

I starten af oktober starter hun en ny tradition og inviterer til Tirsdagshygge i caféen

08. september 2023 kl. 18:39

VEJGAARD: Hvis du er fan af cafébesøg og genbrugsture, men stadig ikke har besøgt Fætter V på Hadsundvej 18A, er det måske en idé til en udflugt.

Her kan man nemlig både finde genbrugsguld og nyde lidt godt til ganen.

Indehaveren, Jill Hasselgren, fortæller, at mange er rigtig gode til at komme ind, lure på lidt secondhand og derefter nyde en kop kaffe – eller en panini, som er byens bedste, siger hun med et skævt smil.

Fra mandag til fredag holder Fætter V åbent fra 10.00 til 17.30. Om lørdagen er det fra 10.00 til 14.00.

Fætter V holder kun lukket om søndagen, men selv der kan Jill Hasselgren godt finde på at hoppe ned i caféen.

- Jeg elsker at være her. Det er så hyggeligt, og jeg føler, at jeg har fundet min rette hylde.

Legede længe med idéen

Dørene til hendes café- og secondhandunivers, som i øvrigt er opkaldt efter hendes søn, blev slået op i februar 2020, få dage før corona ramte Danmark.

Sortimentet i caféen er et udvalg af kaffe, te og varm kakao. Derudover kan få panini, sandwich og kage.

Inden da drev hun værtshus, Cozy Bar på Østerå og i Maren Turisgade, men var begyndt at blive træt af arbejdstiderne og berusede mennesker.

- Jeg havde gået og leget med idéen, da jeg så blev gravid og også fik solgt mine værtshuse. Lige pludselig havde jeg mere tid til at overveje, hvad der skulle ske, fortæller hun.

Bliver rost til skyerne

Jill Hasselgren bor i Klarup, men er opvokset i Vejgaard og syntes, der manglede en café i området, når hun besøgte sin mor.

Jill Hasselgren er den eneste ansatte i caféen. Dog hjælper hendes mor ofte med at stryge tøjet.

Samtidig sad hun med følelsen af, at kaffe og kage hørte sammen med shopping – det gjorde det i hvert fald, når hun selv var på shoppetur med veninderne.

- Samtidig ligger cafédelen rigtig godt til mig, fordi jeg elsker at snakke med mennesker og hygge om dem, siger Jill Hasselgren. Hun tilføjer, at de første tre og et halvt år er gået rigtig fint.

Hun fortæller, at hun har fået flere stamgæster, og at hun også ser mange nye kunder.

- Folk har taget megagodt imod konceptet og roser det til skyen, men der må gerne komme et større flow af mennesker. Det mangler jeg.

Nyt koncept på vej

En stor del af hendes secondhand er noget, hun selv opkøber. Samtidig har hun haft gæsteleje, hvor sælgerne har lejet sig ind og betalt en procentdel i kommission.

Men fremover vil hun køre med et anderledes 50/50-koncept, hvor sælgerne ikke skal betale noget i leje. I stedet bliver profitten splittet i to.

Hvis man er fem eller flere gæster, som gerne vil bestille tapas eller brunch i caféen, kan det sagtens lade sig gøre, hvis man melder det ud i god tid, fortæller Jill Hasselgren.

- Til at starte med må man max have 15 tøjdele, som også helst skal være sæsonvarer og have en salgsværdi på cirka 150 kroner.

Priserne aftales sammen med Jill Hasselgren, og så har man 28 åbningsdage til at sælge tøjet. Får man solgt noget løbende, kan man godt fylde på.

Hygge hver tirsdag

Som noget helt nyt begynder Jill Hasselgren at afholde Tirsdagshygge i caféen med start den 3. oktober.

Fra 14.00 til 16.00 kan folk eksempelvis komme med deres bog, strikketøj og nyde andres selskab.

Hver uge bliver Jill Hasselgren kontaktet af 10 til 20 mennesker, som gerne vil sælge ting og sager til hende.

- Flere af mine kunder har spurgt efter det, og jeg synes, det lyder som en god idé. Vi går vintermånederne i møde, og måske bliver dem, som føler sig ensomme, lidt mere ensomme.

- Så jeg håber, det kan give anledning til at få nogle nye relationer, tilføjer hun.

Annonceret indhold

Nyeste