Pølseboden her på Nytorv har stået tom i flere måneder, det får nu Børnenes Kontor til at trække sig ud af samarbejdet.
Mad & Drikke

Nu siger de farvel til legendarisk pølsebod på Nytorv

Det får konsekvenser for velgørende fond, at pølsevognen har stået tom siden efteråret

27. februar 2023 kl. 06:06

AALBORG: Det har ikke været nogen nem beslutning. Men den har været nødvendig.

Sådan kan man sammenfatte det faktum, at Børnenes Kontor nu trækker sig ud af samarbejdet omkring den legendariske pølsevogn på Nytorv, som de har været en del af i årtier.

Der har ikke været salg af pølser og brød siden efteråret, da det endnu ikke har været muligt at finde en ny forpagter. 

Børnenes Kontor har gennem årene stået for forpagtningen, og det har givet en indtjening til den velgørende fond, der blandt andet står for julehjælp og giver børn fra økonomisk udfordrede familier mulighed for at komme på feriekoloni.

Men det slutter nu.

- På et bestyrelsesmøde har vi besluttet at opsige aftalen med Danish Crown, der ejer pølsevognen, her med udgangen af februar, siger Nina Hav, formand for fonden Børnenes Kontor Aalborg

- Og det har bestemt konsekvenser for os på sigt. Det er ærgerligt, at vi ikke længere er synlige på Nytorv, og vi mister en indtægt. Men vi er også nødt til at sige, at vi ikke kan blive ved med at lægge kræfter i noget, der er udsigtsløst. 

Allerede i efteråret oplyste Nina Hav, at det kunne blive nødvendigt at sige farvel til pølseboden på Nytorv, hvis ikke der var fundet en ny forpagter i løbet af kort tid. En pølsebod, der ellers har været en del af foreningen siden 1959, hvor den først stod på Vesterbro overfor den daværende Astoria-biograf for senere at blive flyttet til Nytorv.

- Vi vil altid gerne forøge vores indtægter, men beslutningen om at trække os fra samarbejdet er endnu så ny, at vi ikke har haft mulighed for at finde på nye planer, siger hun.

- Så vi fortsætter med at fortælle om vores arbejde, og vi håber, at folk vil støtte vores events og støtte os økonomisk.

Børnenes Kontor har fortsat forpagtningen af pølseboden på Klosterjordet.

På fondens hjemmeside kan du læse mere om Børnenes Kontor, og hvordan du kan bakke op om fondens arbejde.

Danish Crown er nu i gang med at finde en forpagter til pølsevognen.

Annonceret indhold

Nyeste