Majken Green spår, at Beaujolais Nouveau får et comeback - nu som niche-vin. 
Mad & Drikke

Nu sker det: Kult-vin er tilbage

I dag ankommer Beaujolais Nouveau - noget flere er begyndt at fejre

17. november 2022 kl. 09:05

AALBORG: De fleste husker vinen for Thorkild Thyrring og 80'ernes skulderpuder, men når årets Beaujolais Nouveau åbnes i aften, kommer det næppe til at involvere racerbiler og politieskorte.

Fejre og samle - det kan den unge vin nu stadig, fortæller Majken Green.

Hun er indehaver af den lille, franske vinbar i Nørregade, Ma Petite France - og hun spår, at 80'ernes kult-vin gør comeback. Denne gang som en niche-vin.

Du finder den lille, franske vinbar på Nørregade 6. 

- Folk vil gerne have noget, de kan mødes om. Det at 'nu må vi have lov til at smage årets druer' kan noget, siger hun og understreger:

- Især her op til jul. Det er jo lige som med J-dag. Det er jo ikke, fordi juleøllen er bedre den dag end alle andre dage. Men J-dag er blevet til noget, folk mødes om og hygger sig med.

- Sådan er det også med Beaujolais Nouveauen i dag. Folk hygger sig med det og gør en ting ud af det.

Hypen er dog ikke lige så stor som J-dag eller dengang i 80'erne, hvor Beaujolais Nouveauen blev serveret på d'Angleterre, men Majken Green oplever, at vinen er begyndt at samle især mange vennepar i 30'erne og 60'erne.

Ifølge Majken Green er det især vennepar i 30'erne og 60'erne, der har fået øjnene op for Beaujolais Nouveauen.

- De unge synes, det er sjovt, at man kan fejre en vin sådan her, mens Beaujolais Nouveauen er forbundet med nostalgi for det ældre publikum, siger hun.

I juni 2019 åbnede Majken Green sin vinbar i Nørregade sammen med sin partner Christian Green, og de har de seneste tre år fejret Beaujolais Nouveauens ankomst.

Annonceret indhold

Nyeste