
Populær kage genopstår: Mikrobageri laver innovativ fastelavnsbolle
De første er allerede blevet solgt fra morgenstunden
AALBORG: Det er ikke kun prisindekset, der er ramt af inflation.
Overalt i byen popper fastelavnsbollerne op, og hos det populære surdejsbageri i Vestbyen, BreadByKaerup, gør man ingen undtagelse for at hæve barren for, hvordan en fastelavnsbolle kan se ud og smage.
I dag er to nye bud på vinterens mest eftertragtede kage nemlig landet i William Kærups montre i bageriet, hvor du også kan få varianter af surdejsbagværk og velbrygget kaffe.
Den første er én, du nemt kan komme til at dreje hovedet efter på gaden.
- Det er vores innovative fastelavnsbolle, som vi kører i denne sæson, siger William Kærup og uddyber:
- Den er lavet på wienerdejsbrød, som er skåret over. Smurt med en citron-timiansirup i bunden, og så er der klassisk konditorcreme i. Oven på er der mango-curd med friske stykker mango i, og så er den pyntet med flormelis på toppen.
Og således har BreadByKaerups berømte mango-spandauer fået et helt nyt liv, fortæller William Kærup om inspirationskilden bag.
Derudover kan du også få en klassisk fastelavnsbolle, der leder tankerne hen på gode gamle dage.
- Den er en bagt som en bløddejsbolle, der har vaniljecreme indeni. Den her fastelavnsbolle er så blevet efterfyldt med lemon-curd, som gør, at man ikke bliver væltet helt bagover, siger William og medgiver, at det gør mon nok lidt alligevel.
Du finder BreadByKaerup på Kastetvej 14A - lige ud for den famøse, nye busgrav.