Nordjyske René Langdahl er én af Danmarks allerdygtigste vineksperter. Sammen med Jonas Landin har han lavet en meget populær podcast - "Vin for Begyndere - og øvede", som er Danmarks mest lyttede inden for emnet.
Mad & Drikke

Renés podcast slår alle konkurrenters: Nu kommer Vin for Begyndere som bog

Det er svært at slå igennem med en podcast. Men det er lykkedes for nordjyske René Langdahl, der med +23000 lyttere per afsnit slår alle andre i nichen "vin"

02. november 2022 kl. 11:39

AALBORG: Man kunne måske tro, at Berlingskes og Jyllands-Postens vineksperter laver de mest lyttede podcast om vin - med de store oplagstal, de har. Det er dog langt fra tilfældet. For hvor Søren Frank og Niels Lillelund skraber under 4000 lyttere sammen til hver af deres udgivelser, så er der helt andre tal for René Langdahl og Jonas Landins podcast - Vin for Begyndere - og øvede.

Gennem to år har vineksperten fra Skørping, René Langdahl, været ham, der har hjulpet den daværende vinnovice, Jonas Landin, ind i vinuniverset. 

Lytterne har været med, når Landin har stillet alle de dumme spørgsmål og fået rigtig kloge svar. Og det har altså sikret en nogenlunde jævn lytterskare på ikke under 23.000 afspilninger per afsnit. Det må siges at være en del højere, end de to dagblades udgivelser.

- Lytterne har modtaget vores podcast med overvældende entusiasme, og vi får udelukkende positive kommentarer, der går på specielt udbyttet, som lytterne får ud af det. Viden formidlet på en forståelig men stadig grundlæggende solidt funderet måde. De roser vores tone, den professionelle produktion, selve setuppet med en spørger, der udvikler sig gennem forløbet/episoderne og ikke mindst bare kommentarer fra folk, der har opdaget vinens fantastisk spændende verden, lyder det fra René Langdahl.

Nordjyske René Langdahl og Jonas Landin udgiver bog oven på kæmpe succes med podcasten "Vin for Begyndere - og øvede".

Vin for Begyndere - og øvede er nu nået til afsnit 138 og har samtidig foreviget det hele på papir.

- Vi syntes, der manglede en bog, som åbnede vinens verden på vores måde og ikke mindst skrevet i vores tone. En bog er og bliver jo stadig de flestes go-to videnindhentning. Det er også en slags “vi var her” virkelig-genstand, lyder det fra forfatterne, og det uddybes i bogens forord.

- Denne bog er til dig, der gerne vil blive bedre til at kende din personlige smag og lære om vin, så du nemmere kan vælge rigtigt, når vinen skal på bordet. Hvordan smager de forskellige druer? Hvordan udtrykker vin sig i forskellige lande? Hvad betyder terroir, og hvordan bliver man skarpere på duft og smag? Find ud af, hvorfor vin er så forskelligt, og hvor man kan gå hen, hvis man vil udfordre sine smagsløg, står der.

Jonas Landin er TV-vært og journalist. René Langdahl er en af Danmarks stærkeste vinkendere og forfatter til flere bøger om emnet. Sammen står de bag den populære podcast Vin for begyndere, som er blevet hørt over to millioner gange.

Bogen blev udgivet 31. oktober.

René Langdahl er tæt på at blive Master of Wine. Læs om, hvor dygtig han i virkeligheden er.

Annonceret indhold

Nyeste