Holdet bag Bad Seed Brewing består ud over Fredrik Hector Schmidt (th.) af brygger Peter Vad Godtberg Jensen (tv.) og sælger Rasmus Haahr. 
Mad & Drikke

Sådan! Lokalt mikrobryggeri er kåret som Danmarks bedste

Det er kunder, kollegaer og øl-kritikere, der har stemt bryggeriet helt til tops

23. januar 2023 kl. 15:31

AALBORG: Han er både glad og meget stolt, Fredrik Hector Schmidt. 

Hans mikrobryggeri Bad Seed Brewing er netop kåret til Årets Bryggeri i en afstemning, som Danske Ølbloggere står bag. En konkurrence hvor blandt andre kunder, kollegaer og øl-kritikere har stemt. Og hvor der var i alt 10 nominerede.

Bryggeriet vandt også prisen Årets Øludgivelse med denne Bourbon Barrel Aged Colossus.

- Det er en ære at vinde, og det gør et stort indtryk, siger Fredrik Hector Schmidt.

- Jeg er enormt stolt, glad og ydmyg over, at det, Peter (brygger Peter Vad Godtberg Jensen, red.) og jeg laver til daglig her på bryggeriet, betyder så meget for så mange.

Vandt også Årets Øludgivelse

Og der var såmænd mere hæder at hente, da Danish Beer Bloggers Awards 2022 fandt sted i weekenden. Mikrobryggeriet fra Gudumholm vandt også prisen Årets Øludgivelse med Bourbon Barrel Aged Colossus, der også vandt en pris i november. En øl med hele 14,5 procent alkohol, og som er lagret i 13 måneder i specielle egetræsfade.

- Det er noget af det, der er med til at adskille os fra andre bryggerier: At vi laver fadlagerede øl, det er ikke så udbredt herhjemme, siger Fredrik Hector Schmidt.

- Det giver nogle øl, der er kraftigere og mere tunge end de fleste andre på markedet.

Et godt øl-år

At det netop er nu, hæderen kommer, betyder ekstra meget. For med Fredrik Hector Schmidts egne ord, har 2022 været "fuldstændig vildt med så mange gode øl og bryggerier."

- Antallet af bryggerier, der virkelig gør sig umage, stiger. Vi er absolut ikke de eneste, der gør det godt, slår han fast.

Og han glæder sig til at bruge hæderen i det fremtidige arbejde på bryggeriet i de gamle Landkær-lokaler.

- At vi vinder, kan vi bruge til rigtig meget. Det er en blåstempling, som vi kan tage med ud til nye, potentielle kunder og samarbejdspartnere, siger Fredrik Hector Schmidt.

- Og så håber vi selvfølgelig, at priserne kan være med til at øge interessen for Bad Seed Brewing både lokalt og i resten af landet. 

Annonceret indhold

Nyeste