Hindbærballade er en ny, vegansk fastelavnsbolle hos Lagkagehuset.
Mad & Drikke

Skal du smage? Her får du veganske fastelavnsnyheder

Se her, hvor og hvornår du finder fastelavsbolle og kanelstang med et tvist

05. januar 2023 kl. 07:07

AALBORG: Vi har kun lige sagt farvel til klejner og vaniljekranse - og nu er endnu en kageklassiker klar til at friste smagsløgene: Nemlig fastelavnsbollen.

Og Lagkagehuset har nu meldt ud, at de er klar med en helt ny variant, nemlig den veganske. Noget, der har en helt særlig årsag, virksomheden støtter nemlig op om Grøn Januar. Det er en kampagne startet af Dansk Vegetarisk Forening i 2022, som skal oplyse danskerne om mulighederne for at vælge plantebaseret eller vegansk. 

En vegansk kanelstang er også med til at markere, at Lagkagehuset støtter Grøn Januar.

Fastelavnsbollen, der har fået navnet Hindbærballade, er en sød og syrlig bærsymfoni. Den er lavet på en wienerdej med bagte rabarber, hindbærkompot og -fromage omkranset af luftig hindbærflødeskum og pyntet med tørret kornblomst. Det skriver Lagkagehuset i en pressemeddelelse, som fortsætter:

- Derudover vil man i anledningen af Grøn Januar kunne finde en vegansk version af Lagkagehusets populære kanelstang med masser af kanel, remonce og vaniljecreme hos alle bagerbutikker – sirligt pyntet med kakaoglasur, der giver et ekstra kick til den søde tand.

Foruden de to veganske nyheder vil det igen i år også være muligt at købe  gammeldags-, wienerbrøds- og flødefastelavnsboller hos Lagkagehuset, fortæller produktansvarlig  Pernille Martinussen:

- Ligesom mange andre bagerier har vi også oplevet, at danskerne de seneste år har fået øjnene op for vores fastelavnsboller, og vi har haft en utrolig stor efterspørgsel ude i vores bagerbutikker.

Du finder de veganske fastelavnsnyheder fra i dag 5. januar til og med 20. februar på hylderne hos Lagkagehuset i Aalborg.

Annonceret indhold

Nyeste