Det er tre venner med stor erfaring fra restaurationsbranchen, der nu åbner Restaurant Fumo. <i>Privatfoto</i>
Mad & Drikke

Venner åbner nyt spisested: - Vi vil være med helt i top når det gælder byens bedste pizzaer

Lokale og økologiske råvarer vejer tungt hos Fumo, der bager de napolitansk inspirerede pizzaer i brændefyret ovn 

12. september 2022 kl. 14:46

AALBORG: Pizzaerne er inspireret af de originale fra Napoli, og de bliver bagt i brændefyret ovn. Og samtidig er de gode og lokale råvarer i centrum, når en helt ny spiller snart træder ind på den aalborgensiske madscene. 

Restauranten bærer navnet Fumo, og bag den står de tre venner Daniel Lehmann, Lucas Baldi og Kevin Sloth, der oprindeligt mødte hinanden på San Giovanni her i byen, og som også kommer med masser af erfaring fra flere af landets kendte spisesteder.

Fumo åbner her i stueetagen på Godsbanen ud mod den åbne plads. <i>Foto: Wagner-Ejendomme</i>

- Vi tager udgangspunkt i det italienske, men fastholder at vi har et kraftigt dansk islæt. Vi arbejder med høj kvalitet, og lokale og økologiske råvarer vejer tungt i vores koncept. Vi stræber efter at være med i toppen, når det gælder de bedste pizzaer i Aalborg, siger Daniel Lehmann.

- Menuen på Fumo er inspireret af social dining, hvor man kan få et udvalg af charcuteri og pizza. Der indgår også andre små serveringer i menuen, for eksempel en grøntsagsret eller en osteservering, og man kan selvfølgelig også vælge a la carte. Fælles for det hele er, at det skal være til en overkommelig pris, for vi er opmærksomme på, at vi med beliggenheden på Godsbanen er i et område med mange studerende.

Daniel Lehmann understreger, at det betyder rigtig meget for trekløveren, at oplevelsen bliver så autentisk som mulig, når du sætter tænderne i en af deres pizzaer.

- Vi har prioriteret en brændefyret ovn for at få en helt særlig smag og sprødhed i vores pizzaer, og med Kevin som ansvarlig for pizzaerne, har vi en af byens allerbedste pizzabagere. Han har årelang erfaring med - og en stor kærlighed til - det gode håndværk, siger Daniel Lehmann.

Kvalitetspizzaer fra en brændefyret ovn bliver ét af trækplastrene for de studerende ved Godsbanen. <i>Arkivfoto: Nicolas Cho Meier</i>

- Derudover giver det også en særlig hygge og stemning i restauranten med brændefyret ovn. Vi vil være en restaurant, hvor der er en god og afslappet stemning, hvor der er tid til at tale og få historien om råvarerne og hele ideen bag Fumo.

Selv om varerne er økologiske og gerne lokale, får det hele et italiensk tvist med Lucas Baldi i spidsen som køkkenchef - som når italiensk mel bliver blandet med lokalt. Eller når de tre ejere snart besøger et særligt ostemejeri, hvor de planlægger at købe en særlig mozarella, der er håndlavet af to italienere, der er flyttet til Danmark.

- Deres historie vil vi også gerne fortælle vores gæster, siger Daniel Lehmann, der som restaurantchef får det overordnede ansvar for helhedsoplevelsen.

- Man skal glæde sig til en smagsoplevelse ud over det sædvanlige hos Fumo.  Og så vi være et sted, der er kendt for god kvalitet, godt håndværk - og en hyggelig og uformel stemning. Hos os spiser man gerne sin pizza med fingrene.

Han fortæller også, at der er et særligt fokus på drikkevarer.

- Vi kommer til at have en stærk profil på cocktails, men vi vil selvfølgelig også sørge for at have et fornuftigt udvalg af vine og ikke-alkoholiske drikke.

Fumo åbner efter planen i november, adressen er Godsbanen 20C. Restauranten får plads til omkring 50 gæster. 

I begyndelsen er der åbent alle dage fra 11 til 23, indtil de tre ejere ved, hvornår det giver mening at holde lukket.

Annonceret indhold

Nyeste