
Mad og kultur-debat
Folkekirkens Hus inviterer til nye spis-sammen events
AALBORG: Her i januar tager Verdenskøkkenet hul på et nyt koncept i Folkekirkens Hus. Gennem mennesker, mad og vidensdeling bliver deltagerne klogere på trans-nationale udfordringer, og den 18. januar lægger Italien ud med tankevækkende input om biodiversitet - serveret til lækker mad.
- Folkekirkens Hus har de seneste par år åbnet dørene for en række spis-sammen events, hvor mad, mennesker og vidensdeling har været i centrum. Særligt fokus er der på mødet mellem "nye" og "gamle" aalborgensere, og det er siden august 2016 sket gennem en række "ambassadører" fra lande, der er repræsenteret i byen. Verdenskøkkenets koncepter er blevet populære, og derfor fortsættes nu med endnu en ny variant, nemlig Krisekøkkenet, fortæller portugisiske Catarina Bettencourt, som sammen med Anna Klitgaard står bag arrangementerne.
- "Ambassadørerne" er folk fra de pågældende lande, som bor i Aalborg. De laver maden, så det bliver så autentisk som muligt, fortæller Henrik Thorngaard, leder af Folkekirkens Hus og tilføjer, at "ambassadørerne" og vil fortælle om deres hjem land og hvorfor, de nuu er bosat i Aalborg.- Vi har haft fokus på både det debatskabende og det mere underholdende i vores køkkenkoncepter indtil nu. Med Krisekøkkenet mikser vi de to dele, og vi glæder os meget til at præsentere Italien, Egypten, Iran, Filippinerne og Venezuela i løbet af foråret, tilføjer hun.
Catarina Bettencourt og Anna Klitgaard glæder sig til at gøre deres gæster og dem selv klogere på emner som politisk kunst, menneskerettigheder, feminisme og populisme. 18. januar lægger de italienske "ambassadører" dog ud med fokus på biodiversitet i en tid med klimaforandringer, og som altid starter de med at servere lækker mad, mens husets op til 150 gæster lærer hinanden lidt at kende.
- Netop idéen med at møde nye mennesker over mad og samles omkring viden passer godt ind i Folkekirkens Hus, siger Henrik Thorngaard.
- For bygningen i hjertet af Aalborg skal være for alle, og med fokus på både lokale og globale borgere har Verdenskøkkenet formået at række ud til en ny gruppe gæster i huset, siger han.
- Det er en fryd af se, hvordan folk kaster sig ud i samtaler hen over bordene i Verdenskøkkenet. Vores hus er for alle, og jeg håber virkelig, at mange nye gæster vil slå vejen forbi Krisekøkkenet i løbet af foråret, så de kan lære noget om de nye nordjyder, prøve spændende mad og høre om nogle af verdens vigtige temaer, siger Henrik Thorngaard.
Hvert Krisekøkken starter kl. 18 og slutter kl. 21.
Krisekøkkenet i 2018 omfatter: Italien og biodiversitet, 18. januar. Egypten og politisk gadekunst, 15. februar. Iran og menneskerettigheder, 15. marts. Filippinerne og feminisme, 19. april. Venezuela og populisme, 17. maj.