Veninder satser på autentisk mad fra hjemlandet Vietnam

AALBORG: De tre veninder Nguyen Khai Thi Le, Hien Thu Nguyen og Phuong Lan Thi Ninh står bag det nyeste skud på stammen i den madfyldte gade Reberbansgade, der er kendt for at have et stort udvalg af restauranter med hurtig mad.

Restauranten hedder Huong Viet, og som navnet måske afslører, er det vietnamesisk mad, der er omdrejningspunktet. Ejerne satser på, at det meste mad vil blive solgt som take away til frokostsultne aalborgensere, men man kan også nyde sit måltid i restauranten, der har hele 35 siddepladser, men først efter klokken 16.

Pauline Vink
De tre indehavere af Huong Viet er veninder. Fra venstre ses Phuong Lan Thi Ninh, Nguyen Khai Thi Le, Hien Thu Nguyen og forrest Bao-Han Le, der er Hiens datter. Foto: Mette Nielsen

En trio med kærlighed til mad

Nguyen Khai Thi Le har tidligere ejet en grillbar, Phuong Lan Thi Ninh har arbejdet i restaurationsbranchen som tjener og sushikok og Hien Thu Nguyen har i mange år haft en stor kærlighed til mad, som hun nyder at dele med venner og bekendte.

- Vi elsker alle tre at lave mad. Vi vil tilbyde kunderne ægte vietnamesisk mad og dele den vietnamesiske madkultur med andre, fortæller Phuong Lan Thi Ninh.

- Vi vil rigtig gerne fortælle nærmere om vores retter, for eksempel hvordan vi spiser retterne i Vietnam, og hvad historien er bag retterne, fortsætter hun.

Pauline Vink
Hos Huong Viet vil der blive serveret traditionelle vietnamesiske retter som for eksempel sommerruller, der ses her på billedet. Foto: Mette Nielsen

Menukort med traditionel vietnamesisk mad

Der kommer til at være traditionelle vietnamesiske retter på menukortet som for eksempel Bánh mì, der er en unik form for fransk-vietnamesisk sandwich lavet af baguette, syltede grøntsager, paté samt urter, chili og forskelligt kød. Hos Huong Viet laver de deres Bánh mì med marineret svinekød, grisekødboller eller grillet oksekød og dem alle med deres egen hjemmelavede dressing.

Der vil naturligvis også være den vietnamesiske nationalret phở på menukortet, som er en suppe af oksekødsfond med risnudler, forskelligt fisk eller kød toppet med bønnespirer, urter og løg. De tre veninder er meget glade for vegetarisk mad og spiser selv kødfrie retter flere gange om ugen. Derfor er der gode nyheder til byens vegetarer, der vil nemlig være vegetardag hver søndag med et helt særligt menukort kun med kødfrie retter.

Huong Viet ligger på adressen Reberbansgade 13A i Aalborg og åbner torsdag 7. marts 2019 klokken 11.

Der vil være gratis smagsprøver af de forskellige retter imellem klokken 11 og 16.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...