Foto: Nicolas Cho Meier
Livet her

Madtrends i Aalborg

Klumme af Almedina Boskailo

12. oktober 2017 kl. 16:02

AALBORG: Jeg hedder Almedina, og jeg er 29 år gammel. Jeg er til daglig gymnasielærer på Aalborghus Gymnasium, og i min fritid har jeg en madblog, som tager rigtig meget af min tid, da mad for mig er en stor passion - specielt sund og nærende mad.

Jeg har, så længe jeg kan huske, været med i køkkenet sammen med min mor - og jeg gætter på, at det var her, min interesse og nysgerrighed for mad opstod.

Jeg har i mit voksne liv elsket at eksperimentere med al slags sund mad og ikke mindst at afprøve nye og spændende retter. Det blev dog problematisk, da jeg fandt ud af, at jeg er glutenintolerant, og at min krop også reagerer dårligt på raffineret sukker.

Det gav mig blod på tanden og motiverede mig endnu mere til at eksperimentere med maden i alle former.

Hvad indeholder forskellige madtyper? Hvorfor er nogle madtyper vigtigere end andre? Hvilken betydning har det for kroppens funktion og udvikling, hvad man indtager? Hvad er godt, og hvad er mindre godt? Spørgsmålene kunne fortsætte i en uendelighed, men min pointe er: Kan maden virkelig være kernen til en sundere krop? Mit svar er ganske enkelt: Ja.

Det er ikke altid, at man har tiden til at nå at få lavet sund mad, og derfor er det engang imellem skønt at kunne få et lækkert og lettere alternativ til den traditionelle take away-mad.

Som madblogger her i Aalborg, er det altid interessant for mig, hvad der sker i forhold til madtrends og lækre spisesteder/take away-steder.

Der dukker hele tiden nye og smarte madtrends op, og jeg giver mit bud på hvilke trends, det er værd at sætte tænderne i og hvilke spisesteder i Aalborg, jeg er fan af, når det handler om sundere alternativer.

Er du veganer, vegetar, følger paleo, spiser glutenfri/sukkerfri/laktosefri, jamen you name it, så er der faktisk mulighed for at "tage maden med hjem".

Her kan du se to af mine favoritter på sunde Take Away-steder. Det er her, jeg oftest køber min egen take away, og dem kan jeg stå inde for. Fokus er det samme for dem begge: kvalitetsråvarer, økologi, næring og sundhed!

Din Vitamin Bar

Din Vitamin Bar på Kastetvej 41 er en af mine storfavoritter!

Ikke nok med at de har et varieret udvalg af bland-selv salater, som er fyldt med friske kvalitetsråvarer (man skal se det, før man tror på det), de laver også lækre og sunde sandwich, man kan tage med på farten, eller man kan prøve deres populære og smagfulde smoothies og juicer. Jeg er kæmpe fan af juicen med spinat/appelsin/æble/ingefær - den er virkelig god!

Og man skulle tro, det var nok, men de laver også varme retter og lækre æggebowls, som jeg er stor fan af! Alt sammen mere lækkert og mere velsmagende end traditionel fastfood.

Og har du allergener, ligesom mig selv, eller følger en bestemt madtrend, så kan de lave din mad præcis, som du vil have det. Når jeg beder om glutenfri, så får jeg glutenfri! Thumbs up!

We Feat

We Feat er min anden favorit og kan findes på Boulevarden 12.

Deres menukort består af forskellige salater, som de laver i lækre bowls. Deres menu er faktisk sammensat i samarbejde med en ernæringsekspert, har de fortalt mig, for at sikre, at ikke kun smagen, men også ernæringen er på plads. Det betyder, at du får lige det, du behøver i et måltid, når det kommer til kulhydrater, proteiner, fedt, fibre, vitaminer og mineraler.

Derudover laver de også morgenmad, så hvis man har travlt, kan man snuppe sig en lækker havregrød med på vejen, som man er sikker på at være mæt i lang tid.

Annonceret indhold

Nyeste