Du finder det traditionsrige juletræ på Gabels Torv i år. Privatfoto
Livet her

Magisk lysfest begynder i dag - juletræet på Gabels Torv er tyvstartet

Røde hjerter, guirlander og lyskæder - nu breder julestemningen sig for alvor i midtbyen og Zoo

13. november 2020 kl. 08:44

AALBORG: Du har måske allerede set dem i små i glimt - de mange, smukke lys, der nu er klar til igen at sprede masser af julestemning.

Flere er allerede testet kortvarigt den seneste tid, men i dag, fredag, går det for alvor løs med lystændinger rundt omkring i midtbyen og i Zoo.

Senere i dag, fredag, bliver de mange lys og hjerter igen tændt i midtbyen. Arkivfoto: Henrik Bo

Allerede her til morgen er lysene på byens traditionsrige juletræ blevet tændt. Modsat tidligere år finder du det ikke på Nytorv - på grund af vejarbejde - men på Gabels Torv. Og på grund af coronasituationen kommer træet heller ikke fra vores norske venskabsby Fredrikstad denne gang, det er i stedet valgt af kommunen.

Hans Andersen fra City-Ejendomme Aalborg står bag juleudsmykningen på en række markante bygninger i bybilledet. Foto: City-Ejendomme Aalborg

Julen er også noget helt særligt i Aalborg City, og nok er det hyggelige julemarked aflyst - men du finder stadig masser af julestemning på Gammeltorv, hvor cityforeningen har sat 200 juletræer op - pyntet med flere end 3500 julekugler og en masse lys. Og som sædvanlig står foreningen også bag juleudsmykningen med guirlanderne, der hænger over veje og gågader.

Flere markante ejendomme i midtbyen lyser også op her i juletiden, hvor direktør Hans Andersen fra City-Ejendomme Aalborg er med til at sprede juleglæde med sin julebelysning.

Som sædvanlig spreder Salling også masser af julehygge. Arkivfoto: Henrik Bo

En anden markant bygning er - naturligvis - Salling, hvor du allerede i nogen tid har kunnet nyde de mange lys i den store julegave ud mod Nytorv.

Masser af lys bliver også tændt i Zoo i dag, hvor Jul i Zoo i åbner. Allerede ved premieren sidste år var juleudsmykningen i haven en stor succes, og i år kan du glæde dig til en endnu større lysfest samt flere nyheder - blandt andet juleværksted og underjordisk juleshop, ligesom du også kan møde konditor Mette Blomsterberg.

Jul i Zoo slår porten op til sin anden sæson i eftermiddag klokken 16. Foto: Martin Damgård

Der er officiel åbning af Jul i Zoo klokken 16, mens lysene i midtbyen bliver tændt en halv time senere.

Annonceret indhold

Nyeste