Livet her

Magnus har skabt massevis af venskaber og relationer: - Det er meget specielt

Nordjyden er tovholder, når heste, drager og ludo-brikker støder sammen

24. april 2022 kl. 19:58

AALBORG: Magnus Najbjerg langer et par øl over disken til to af aftenens gæster, som betaler prompte. Paradoksalt nok er det hverken promiller eller indtjening, der er historiens omdrejningspunkt.

For brætspilscaféen, Table Games Aalborg, er ren underskudsforretning, og det er ikke øllene, der skal bringe de tilstedeværende sammen, fortæller Magnus. Det er derimod brætspillene og ønsket om et netværk.

- Vi holder priserne lave, fordi brætspilscaféen ikke er sat i verden for at tjene penge. Den er sat i verden for at tilbyde folk et go-to-place, hvor man kan møde nye mennesker og socialisere, siger Magnus Najbjerg.

Magnus er i øjeblikket hovedbestyrer af caféen, men han føler ikke, han kan tage fuld kredit for brætspilscaféens tilblivelse. Det var nemlig en ven, der første gang foreslog idéen. Foto: Magnus Najbjerg

Han var sammen med en ven en af initiativtagerne bag brætspilscaféen, og han har stået bag caféen de seneste seks år. I den periode har han været med til at skabe kontakt mellem flere hundreder mennesker, og det er han stolt over.

- Det bedste, jeg ved, er, når nogen kommer herhen alene og ender med at forlade stedet med en ven eller en hel gruppe af venner. Vi har også tit besøg af forskellige grupper, der ender med at slå sig sammen om et brætspil, og når aftenen er slut, tager de sammen videre i byen, siger Magnus Najbjerg.

- Det er særligt specielt at være med til at skabe venskaber i et land som Danmark, hvor det er svært at skabe nye venskaber og kontakter udenfor uddannelsesinstitutionerne og arbejdsmarkedet.

- Det ville ikke være muligt at drive brætspilscaféen uden hele holdet af frivillige, siger Magnus Najbjerg. Foto: Magnus Najbjerg

Rummeligheden i højsædet

Det er ikke nogen tilfældighed, at lokalerne på Danmarksgade 52 både indefra og udefra ligner en kirke fra 1900-tallet. For selvom Magnus er en af initiativtagerne til brætspilscaféen, så er det i praksis foreningen KFUM og KFUK Aalborg, der står bag.

Det er en kirkelig børne- og ungdomsforening, men det kristne er ikke noget, som bør afholde folk fra at deltage, fortæller Magnus.

- Der er nogle grundlæggende værdier i kristendommen, som vi gør brug af. Eksempelvis vil vi gerne gøre en forskel for andre og arbejde for en bedre verden, siger Magnus Najbjerg.

- Men om man er kristen, muslim, buddhist eller noget fjerde skal ikke afholde og afholder heller ikke folk fra at deltage.

Brætspilscaféen har et væld af brætspil at vælge imellem. Foto: Magnus Najbjerg

Den kirkelige rummelighed gør, at der også rent fysisk er plads til mange mennesker.

- Vi har plads til omtrent 80 mennesker, der kan vælge mellem 80 forskellige brætspil. Efter pandemien har vi dog oplevet et dyk i antallet af gæster, så vi nu ofte ligger et sted mellem 30 og 50 personer.

Brætspilscaféen var et krav

Magnus bor på KFUM og KFUK Aalborgs kollegie, og et krav for dette er, at man engagerer sig som frivillig.

I året 2016 var brætspil for alvor på vej frem, og det havde medført flere brætspilscaféer i byen. Han var hooked på idéen om at have en selv, men han var dog ikke ude på at udkonkurrere andre. Derfor forhørte han sig hos de lokale brætspilscaféer, inden han iværksatte projektet.

- Konceptet med brætspil og lave priser i caféen kunne skabe en konkurrenceforvridende situation, men der var heldigvis ingen skepsis eller panderynker hos indehaverne af byens brætspilscaféer, siger Magnus Najbjerg,

Dermed havde han frit lejde til at iværksætte sit projekt, der skulle være med til at bringe folk sammen og bekæmpe ensomhed. Det arbejde fortsætter han nu med hver anden fredag. Næste gang er fredag 29. april.

- Vi er et godt hold af frivillige der er villige til at hjælpe hinanden med at holde det kørende, siger Magnus Najbjerg. Foto: Magnus Najbjerg
Annonceret indhold

Nyeste