- Min fremtid er i Aalborg, og det er jeg glad for, siger Maja Haugaard. Foto: Martél Andersen
Mennesker

Maja elsker atmosfæren og trygheden i Nørregade

22-årige Maja Haugaard står bag interiør-webshoppen Glød. Mød hende her

14. marts 2021 kl. 16:16
Opdateret 15. marts 2021 kl. 08:30

AALBORG: 22-årige Maja Haugaard står bag interiør-webshoppen Glød. Hun kommer oprindeligt fra Frederikshavn men flyttede til Aalborg sidste sommer for at begynde på læreruddannelsen på UCN, og hun passer derfor sin butik sideløbende med studierne. Maja Haugaard bor sammen med sin kæreste Frederik og deres lille hund Keld i en lejlighed i midtbyen. Hun kalder sig en ægte nordjyde med stort N og vil efter eget udsagn aldrig bosætte sig andre steder end i det nordjyske.

Maja Haugaard elsker at gå tur med sin lille hund Keld i Nørregade. Foto: Martél Andersen

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Jeg kommer umildbart til at tænke på de gode caféture med mine venner og familie.

Det er turene, hvor man sidder udenfor under et tæppe og med varmelamper i nakken, en brændende varm Chailatte og mange gode snakke.

Jeg kommer også til at tænke på alle de små hyggelige gader med nichebutikker, hvor jeg rigtig kan ose og få inspiration.

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Det sted, som betyder allermest for mig i Aalborg, er Nørregade. Det lyder måske underligt, at en gade kan betyde noget, men jeg elsker at gå ture der med min hund, mens jeg kigger på de fine butiksvinduer. Jeg elsker den stemning og atmosfære, Nørregade giver mig - den føles så tryg.

Derudover elsker jeg også Østre Anlæg. Jeg elsker, hvordan der kan være så fin en natur midt inde i byen. Man glemmer helt byen i et kort øjeblik og nyder den ro, der er.

Foto: Martél Andersen

Hvordan er det at være iværksætter i Aalborg?

Jeg synes, det er skønt! Der er helt sikkert et hav af muligheder til nogen som mig, men grundet at jeg flyttede til Aalborg for at år siden, har coronaen ikke givet muligheden for at undersøge og deltage i spændende iværksætter-ting. Men det jeg godt kan lide er, at uanset om du bor i Aalborg midtby, Nørresundby eller et tredje sted, så er folk altid villige til at afhente deres ordrer, selvom jeg ikke har en butik, fordi byen har den perfekte størrelse.

Jeg glæder mig til, at endnu flere i Aalborg forhåbentligt får øjnene op for min virksomhed Glød, så jeg kan få endnu mere kontakt med aalborgenserne.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Mine studiekammerater og venner er øverst på listen. Det er fantastisk, at Aalborg har den størrelse, den har, for selvom det er en “storby”, så bor alle ens venner stadigvæk “tæt på”.

Derudover betyder det høflige personale, jeg møder i butikkerne også meget. Jeg elsker, at de har tid til at sludre om alt mellem himmel og jord - det gør, at man føler sig tilpas og velkommen.

Foto: Martél Andersen

Hvordan er en perfekt dag for dig i Aalborg?

En perfekt dag starter med en gåtur med min hund Keld. Vi går til lagkagehuset og køber et Ølandsstykke og en snegl med creme.

Når jeg har spist min dejlige morgenmad, skal jeg arbejde med min virksomhed Glød - her skal der tages fede billeder og laves stories.

Senere kalder Østre Anlæg på Keld og jeg, og her finder vi nogle hunde, som vi kan lege med.

Aftenen skal stå på takeaway fra Azzura, og det skal være den gode pizza med serrano og rocalla.

Aftenen sluttes af med en gåtur med min kæreste og hund igennem Nørregade, hvor vi snakker om dagen som er gået.

Hvad er dine planer for fremtiden og er den i Aalborg?

Mine planer er, at jeg fortsætter med at læse til lærer på UCN. Jeg er lige startet på 2. semester, så jeg har nogle år tilbage endnu. Derudover forsætter jeg med min virksomhed, og satser på, at den blive endnu større. Jeg håber, at fremtiden bringer mange hyggelige stunder med mine venner og familie, hvor vi kan gøre lige, hvad vi har lyst til, uden at coronaen skal bremse os.

Så min fremtid er i Aalborg, og det er jeg glad for!

Annonceret indhold

Nyeste