Flere end 40 bands og solister har sendt materiale ind - det er flere end sidste år

AALBORG: Mange unge musikere går målrettet efter at komme på en stor scene og vise, hvad de kan. Interessen for at være en del af årets Band Battle er i hvert fald større end sidste år.

Flere end 40 bands og solister har tilmeldt sig årets traditionsrige konkurrence for bands og singer/songwritere.

- Vi er meget glade og positive, siger Malene Nielsen, ansat på Skråen og koordinator af Band Battle.

Netop i år havde arrangørerne ellers frygtet, at der kunne blive færre tilmeldinger, fordi tilmeldingsfristen er rykket en måned frem i forhold til tidligere år.

- Det er jo oftest unge, der deltager i Band Battle, og vi var lidt bange for, at jul og en tilmeldingsfrist midt i januar ville få færre til at melde sig, siger hun og tilføjer:

- Men det vidner bare om, at en talentkonkurrence som denne her fortsat har gang på jorden og en berettigelse.

Katrine Schousboe
I foråret 2018 kunne Angående Mig gå hjem med prisen som årets singer/songwriter. Arkivfoto: Lasse Sand

Malene Nielsen og de øvrige medlemmer af lytteudvalget er nu i gang med at lytte sig gennem musikernes materiale for at vælge 12 bands ud, som sammen med tre vindere fra de indledende runder kæmper om seks finalepladser. I Songwriter Battle kommer ti singer/songwriters til at kæmpe om to finalepladser.

- Det, jeg har hørt indtil videre, er lige så mangfoldigt, som det plejer at være. De musikalske genrer er virkelig bredt repræsenteret, men med hovedvægten på rock, forklarer hun.

De musikere, der bliver udvalgt til at fortsætte, skal i løbet af marts og april spille ved i alt fem semifinaler.

Dommerne ved konkurrencerne er professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen og bookingbureauer. Og netop det professionelle set up gør Band Battle til noget særligt, mener Malene Nielsen.

- Det er en platform til at udvikle de her unge mennesker. Nogle af dem står nærmest på en scene for første gang, mens andre er mere garvede. Fælles er, at de her får spilletid og bliver præsenteret for andre bands og folk med branchekendskab. Og det er vigtigt for det musikalske vækstlag her i regionen og for os som spillested, at vi får skabt den slags platforme, siger hun.

Den store finale i Band Battle i begge kategorier finder sted på Skråen lørdag 11. maj, hvor Årets Nordjyske Band 2019 og Årets Nordjyske Songwriter 2019 bliver kåret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...