Gør dig selv en stor tjeneste og tag badetøjet med, når du skal en tur ned på havnefronten i Aalborg

AALBORG: Aalborg Havnebad i havnen i Aalborg mangler i høj grad ægte og legesyge vandhunde.

Forbløffende få gæster kommer nemlig i havnebadet med det formål at hoppe i vandet og få sig en svalende dukkert, og det er bare en rigtig træls situation.

Man vil så frygtelig gerne have endnu flere badende gæster - store som små - for det centralt placerede badeanlæg på havnefronten bliver slet ikke brugt efter fortjeneste.

Og da slet ikke når man tager det exceptionelt gode danske sommervejr i betragtning.

Kaj Bjerregaard er daglig leder af Aalborg Havnebad, og han så hellere end gerne en endnu større tilstrømning til havnebadet uanset, om gæsterne kommer for at sole sig, at bade eller slet og ret at gå på sightseeing.

- Vi efterlyser derfor mange flere badegæster, og min opfordring til alle er kort og godt, at de skal huske at tage badetøjet med, når de alligevel skal på besøg på havnen, siger Kaj Bjerregaard til aalborg:nu og tilføjer, at det i øvrigt er helt gratis at benytte havnebadet.

Kun én sprang i vandet

Aalborg Havnebad har installeret et tælleapparat, der hver dag registrerer antallet af gæster, der går igennem portene ind til anlægget.

Hvor mange af dem, der rent faktisk tager sig en dukkert i fjordvandet, beror derimod på et visuelt skøn af personalet.

Torben O. Andersen og Michael Koch
Man kan da altid se sig lidt omkring og nyde udsigten over fjorden, når man nu alligevel har fundet vej til Aalborg Havnebad.

Men ifølge Kaj Bjerregaard er antallet af egentlige badende gæster dog alligevel så beskedent, at optællingen nogle dage ikke er særlig besværlig og et ret hurtigt overstået kapitel.

Han henviser f.eks. i den forbindelse til, at det samlede besøgstal torsdag kom op på i alt 220 gæster, men kun èn enkelt gæst - siger og skriver én - hoppede i bassinet.

Kaj Bjerregaard:

- Vi er naturligvis glade for alle, der kommer på besøg i havnebadet uanset om de bader eller ej, men det ville nu være skønt, hvis flere også hoppede i vandet.

En hård konkurrent

Havnebadet holder åbent alle ugens dage fra klokken 10 til 19.

1260 gæster gik igennem tælleapparaterne i tirsdags, og heraf gik kun et sted mellem 45 og 50 besøgende i vandet.

Torben O. Andersen og Michael Koch
Dette syn af måske flere millioner små fisk i vandet i havnebadet kan måske være blot én af forklaringerne på, at besøgende ikke skal nyde noget som helst af at hoppe i vandet og ned til fiskene.

Onsdag havde anlægget besøg af 900 mennesker, og kun 30 af dem tog sig en forfriskende dukkert.

Den daglige leder tror, at den omfattende udbygning og modernisering af Vestre Fjordpark har været med til at trække publikum væk fra havnen og ud i vestbyen, og at friluftsbadet på den måde er blevet en meget hård konkurrent til havnebadet.

- Vi har ingen tælleapparater i Vestre Fjordpark, men mit bud er, at fjordparken i gennemsnit hver dag har et sted mellem 3000 og 5000 besøgende, siger Kaj Bjerregaard.

Aalborg Havnebad åbnede i øvrigt i år en uge tidligere end oprindeligt planlagt på grund af det helt usædvanligt gode vejr, og der var således sæsonpremiere lørdag den 16. juni.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...